Tot wanneer draait ‘Dune: Part Two’ in de bioscoop?

Het langverwachte vervolg op Dune is eindelijk in de bioscoop verschenen. Iedere filmliefhebber wil deze spectaculaire en grootse film natuurlijk op het grote scherm zien, maar hoe lang kan dit nog? Of met andere woorden: tot wanneer draait Dune 2 in de bioscoop? En wanneer verschijnt de film daarna op HBO Max? In dit artikel delen we alles met je wat we tot nu toe weten.

Tot wanneer draait ‘Dune 2’ in de bioscoop?

Op 29 februari 2024 was het, na ruim tweeënhalf jaar wachten, eindelijk tijd voor Dune: Part Two. De film met topacteurs als Timothée Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson en Austin Butler trekt natuurlijk volle zalen, maar hoe lang kun je hem eigenlijk nog op het witte doek bewonderen?

Dit is in principe lastig te zeggen, aangezien iedere bioscoop dit zelf aan de hand van de bezoekersaantallen beslist. Gezien de grote populariteit van de film kunnen we voorzichtig stellen dat hij voorlopig nog wel even zal draaien, maar hoe lang precies is niet bekend. Houd vooral het schema van je lokale bioscoop in de gaten om zeker te weten dat hij nog te zien is. Goed om te weten: bioscoopweken starten op de donderdag.

Wanneer verschijnt ‘Dune: Part Two’ op HBO Max?

Dune: Part Two werd gedistribueerd door Warner Bros. Pictures. Deze filmstudio brengt hun films vrijwel altijd uit op hun eigen streamingdienst, HBO Max. We kunnen nu dus met grote zekerheid zeggen dat we ook Dune: Part Two in de toekomst op het platform mogen verwelkomen. Ook het eerste deel, Dune, is daar nú te streamen.

We weten alleen niet wanneer Dune 2 daadwerkelijk te vinden zal zijn in het aanbod van de paarse streaminggigant. Uiteraard houden we het laatste nieuws nauwlettend in de gaten en delen we het direct met je via je mail en onze social media-kanalen als er een officiële releasedatum gedeeld wordt.

📺 Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op HBO Max elke maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op HBO Max zullen verschijnen.

Verhaal en trailer van de film

In Dune: Part Two gaat de legendarische reis van Paul Atreides verder in gezelschap van Chani en de Vrijmans, terwijl hij zint op wraak op degenen die voor de ondergang van zijn familie gezorgd hebben. Paul zal moeten kiezen tussen de liefde van zijn leven en het lot van het universum om de vreselijke toekomst te voorkomen die hij als enige voorzien heeft.


Synopsis: Warner Bros. Pictures

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.