Wie is de vervanger van Teun Koopmeiners op het EK Voetbal 2024?

Het EK Voetbal 2024 staat voor de deur. Van vrijdag 14 juni tot en met zondag 14 juli 2024 wordt het Europees kampioenschap in Duitsland gespeeld. In aanloop naar het EK stonden er twee oefenwedstrijden voor het Nederlands elftal op de planning. Er werd overtuigend met 4-0 van Canada en IJsland gewonnen. Helaas is er ook minder goed nieuws, want Teun Koopmeiners raakte tijdens de warming-up geblesseerd aan zijn lies. Hij moet hierdoor het EK Voetbal missen. Maar welke speler wordt er opgeroepen ter vervanging van Teun Koopmeiners?

Nederlands elftal wint van Canada en IJsland

Op vrijdag 14 juni 2024 gaat het EK Voetbal 2024 van start. Aan gastland Duitsland de eer om het Europees kampioenschap tegen Schotland te openen. Het Nederlands elftal komt op zondag 16 juni voor het eerst in actie. Zij spelen dan om 15:00 uur tegen Polen. Voorafgaand aan het EK speelde Oranje nog twee oefenwedstrijden tegen Canada en IJsland. Twee matches die gezien werden als voorbereiding op het Europees toernooi.

Op donderdag 6 juni stond de vriendschappelijke interland tegen Canada gepland. In de eerste helft bleven de doelpunten uit, maar in de 50e minuut opende Memphis Depay op aangeven van Jeremie Frimpong het scorebord. Daarna scoorde de vleugelspeler zelf een prachtige goal. Wout Weghorst en aanvoerder Virgil van Dijk maakten de einduitslag 4-0. Op maandag 10 juni 2024 werd in de Kuip de uitzwaaiwedstrijd van Oranje gespeeld. Ook tijdens deze wedstrijd werd er vier keer door de ploeg van Ronald Koeman gescoord.

Teun Koopmeiners mist door blessure het EK Voetbal 2024

Hoewel de vreugde groot was, bleek er ook slecht nieuws te zijn. Middenvelder Teun Koopmeiners zou namelijk in de basis tegen IJsland staan, maar raakte tijdens de warming-up geblesseerd aan zijn lies. Deze blessure blijkt nu zo ernstig, dat de Oranje speler niet meer kan spelen op het EK Voetbal. Ook Frenkie de Jong liet na de wedstrijd weten niet op tijd hersteld te zijn van zijn enkelblessure.

Wie is de vervanger van Teun Koopmeiners?

De selecties van alle landen mogen uit 26 spelers bestaan. Met het wegvallen van Teun Koopmeiners en Frenkie de Jong zijn er dus twee plekken over. Ter vervanging van Frenkie de Jong is Ian Maatsen gevraagd. De speler van Borussia Dortmund zat eerder al in de voorselectie, maar viel helaas voor de definitieve selectie af. Bondscoach Ronald Koeman heeft er echter voor gekozen om geen vervanger voor Teun Koopmeiners op te roepen. Opvallend, want eerder pleitte hij nog voor een selectie van 26 spelers. De selectie van het Nederlands elftal reist dus met 25 spelers af naar het EK Voetbal 2024 in Duitsland.

Tijdens een training in Duitsland verliet Brobbey het veld met klachten aan zijn hamstring. Gelukkig bleek er niets beschadigd, maar Ronald Koeman roept voor de zekerheid toch een 26e speler op. Joshua Zirkzee is aan de selectie toegevoegd. De groep bestaat dus weer uit 26 spelers. Het is de vraag of Brobbey op tijd fit is voor de wedstrijd tegen Polen. Zirkzee speelde eerder al voor Jong Oranje, maar wacht nog op zijn debuut in het Nederlands elftal. De aanvaller is in ieder geval ontzettend blij met de oproep. Toen hij het nieuws hoorde was hij op vakantie in Disney, Florida. Na het bericht is hij direct naar Duitsland gereisd om zich bij het team te voegen.

Speelschema van het Nederlands elftal

Tijdens de loting voor de groepsfase werden alle 24 gekwalificeerde landen verdeeld in zes potten van ieder vier ploegen. Nederland kwam in poule D terecht, waar het moet voetballen tegen Polen, Oostenrijk en Frankrijk.

De eerste match staat gepland op zondag 16 juni 2024 om 15:00 uur in Hamburg. De ploeg van Ronald Koeman speelt deze wedstrijd tegen Polen. De volgende tegenstander is Frankrijk. Deze wedstrijd wordt op vrijdag 21 juni om 21:00 uur gespeeld. De laatste match uit de groepsfase staat op dinsdag 25 juni om 18:00 uur tegen Oostenrijk op de planning. De eerste twee teams uit iedere poule stromen door naar de knock-outfase. Wie weet speelt Oranje dus nog meer wedstrijden.

DatumWeekdagTijdWedstrijd
16 juni 2024Zondag15:00 uur🇵🇱 Polen – 🇳🇱 Nederland
21 juni 2024Vrijdag21:00 uur🇳🇱 Nederland – 🇫🇷 Frankrijk
25 juni 2024Dinsdag18:00 uur🇳🇱 Nederland – 🇦🇹 Oostenrijk

Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.