Nieuwe Nederlandse serie is volgens kijkers een aanrader: “Gruwelijk goed”

Hoewel Sphinx afgelopen vrijdag pas in première ging op Videoland, hebben veel kijkers hem nu al helemaal gezien. Dat kan ook bijna niet anders: volgens de eerste reacties op social media is het razend spannend en vlieg je er zó doorheen.

Hier gaat de nieuwe Nederlandse serie ‘Sphinx’ over

Er is weer een nieuwe Nederlandse serie verschenen. Op Videoland kijk je sinds vrijdag naar Sphinx, een Original voor fans van Penoza en Sleepers. In de eerste aflevering wordt Minke Moorman geïntroceerd, een veertienjarig meisje dat drie jaar geleden spoorloos verdween. Nu duikt ze weer op, maar ze heeft geen idee wat er gebeurd is. De enige aanwijzing is een geheimzinnige tatoeage op haar rug in de vorm van vleugels…

De serie heeft rollen voor Sallie Harmsen, Benja Bruijning en nieuwkomer Andrea Vass. Het eerste seizoen bestaat uit zes afleveringen, die volgens veel kijkers zéér bingewaardig zijn.

📺 Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series per maand. Ook publiceren we wekelijks de Streamwijzer top 10, met de leukste titels van de komende week.

Kijkers zijn razend enthousiast over de serie

Volgens kijkers is Sphinx dus absoluut een aanrader. Heel veel mensen hebben alle afleveringen in één weekendje gekeken en zijn te spreken over de cast en het spannende verhaal. Hieronder bekijk je een greep uit de lovende reacties op social media.

Verhaal en trailer van ‘Sphinx’

Deze gloednieuwe psychologische thrillerserie, geregisseerd door Diederik van Rooijen, vertelt het intrigerende verhaal van de veertienjarige Minke Moorman (gespeeld door de debuterende Andrea Vass) die exact drie jaar naar haar vermissing weer opduikt met een geheimzinnige vleugeltatoeage op haar rug. Wat volgt is een meeslepende thriller waarin Minke nog altijd verkeert onder de vleugels van de raadselachtige Sphinx.

→ Een vergelijkbare serie zien? Bekijk direct alle 5 de seizoenen van Penoza 🍿

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.