Geen stuntman nodig: Ryan Gosling doet bijna alles zelf in ‘The Fall Guy’

We kunnen weer massaal naar de bioscoop, want sinds donderdag 25 april 2024 is de actiekomedie The Fall Guy op het witte doek te bewonderen. In de film speelt Ryan Gosling een stuntman. Maar doet de acteur in de film wel écht al zijn stunts zelf? Of heeft hij voor bepaalde actiescènes ook een stuntman?

‘The Fall Guy’ vanaf 25 april in de bioscoop

Sinds donderdag 25 april 2024 is de nieuwe actiekomedie The Fall Guy in de bioscoop te zien. In de film speelt Ryan Gosling de rol van stuntman. Hij krijgt de opdracht om een vermiste filmster te zoeken. Maar eigenlijk neemt hij de opdracht aan om indruk te maken op de regisseur (Emily Blunt) van de film waarin hij speelt. De film is net pas op het witte doek te bewonderen, maar heeft alle potentie in zich om een ware hit te worden.

Doet Ryan Gosling zijn eigen stunts in ‘The Fall Guy’?

Ryan Gosling speelt dus de rol van stuntman. In de film komen dan ook ontzettend veel actiescènes voor. Dit brengt ons gelijk tot de vraag: “Speelt Ryan Gosling als stuntman ook écht zijn eigen stunts zelf?” Als het aan de acteur ligt wel. Zo geeft hij in een interview met People aan dat hij liever zou zeggen dat hij geen stunts zelf had gedaan. Om dichter tot het werk te komen vond Ryan Gosling het echter wel belangrijk om een paar van zijn stunts zelf te doen. Hoewel de acteur last heeft van hoogtevrees, is hij van twaalf verdiepingen hoog gevallen. Het gaf hem een betere inkijk in het werk van stuntwerkers.

Ryan Gosling heeft dus een deel van zijn stunts zelf uitgevoerd. Voor het overgrote deel van de stunts waren Logan Holladay, Justin Eaton en Ben Jenkins verantwoordelijk. Laatstgenoemde werd tijdens de opnames door auto’s geraakt en moest over hekken springen. Troy Brown maakte als stuntdubbel een val van ruim 450 meter. Tijdens de Oscars brachten Ryan Gosling en Emily Blunt een eerbetoon aan stuntwerkers. Zo zei Gosling: “Ze zijn sinds het begin van de cinema een cruciaal onderdeel van onze industrie geweest.” Emily Blunt vult aan dat het helden zijn die hun leven en ledematen riskeren voor de bioscoop.

Meer informatie over de film

Hij is een stuntman en net als ieder ander in de stuntwereld blazen ze hem op, schieten ze hem neer, laten ze hem crashen, smijten ze hem door ramen heen en laten ze hem van de hoogste constructies vallen. En dat allemaal voor ons vermaak. Na een ongeval dat hem bijna zijn carrière heeft gekost, moet de onbezongen held een vermiste filmster opsporen, een samenzwering onthullen en zijn grote liefde zien terug te winnen, terwijl hij ook nog gewoon zijn werk moet doen. Dat kan bijna niet goed gaan.

TitelThe Fall Guy
Jaar2024
SoortFilm
Duur2 uur en 6 minuten
TaalEngels
CategorieActie, Komedie
RegisseurDavid Leitch
CastRyan Gosling, Emily Blunt

Synopsis: Universal Pictures International

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.