Gratis Premier League kijken in 2023: de 5 beste manieren

De streamingdienst Viaplay heeft de Nederlandse uitzendrechten van de Premier League tot en met 2028 in handen. Hierdoor kunnen we in ons koude kikkerlandje eenvoudig elke wedstrijd in de felbegeerde Engelse voetbalcompetitie volgen. De gigant op het gebied van streamen kocht eerder al de rechten voor de Duitse Bundesliga, de racesport Formule 1, darts, films & series en nog veel meer. Maar via het platform kunnen nu dus ook alle wedstrijden uit de Premier League worden gevolgd, bijvoorbeeld van de bekende ‘Big Six’-clubs Manchester United, Tottenham Hotspur, Liverpool, Manchester City, Chelsea en Arsenal. Natuurlijk houden we als Nederlanders wel van een goede deal en zitten we het liefst voor een dubbeltje op de eerste rij. Daarom vind je hier de 5 beste manieren waarop je gratis kijken kunt naar de Premier League.

De 5 beste manieren om gratis alle Premier League wedstrijden van 2023 te kijken

1. Samenvatting en wedstrijden uit de FA Cup via BBC One

Één manier om lineair stukjes van de Premier League te kijken is via de Engelse zender BBC. Deze nationale en tevens grootste omroep ter wereld laat op BBC One samenvattingen zien van alle wedstrijden. Bij de meeste providers zit BBC One standaard in het pakket. Zo kunnen klanten van onder andere KPN (kanaal 26), Ziggo (kanaal 61), Canal Digitaal (kanaal 67) en T-Mobile (kanaal 111) gebruikmaken van de zender. Uitzendingen van BBC One zijn daarnaast ook live te streamen en vervolgens tijdelijk terug te kijken via NLZIET. Deze dienst kun je de eerste 14 dagen gratis uitproberen. De terugkijktermijn is vervolgens 7 dagen, zodat je in de week na een uitzending nog steeds op ieder moment je favoriete voetbalteam kunt bewonderen.

2. Tijdelijk flinke korting bij Viaplay

Normaal gesproken betaal je €15,99 per maand voor een abonnement op Viaplay, maar je kunt momenteel door een tijdelijke actie flink besparen op de kosten. De keuze voor een jaarabonnement zorgt er namelijk voor dat je 12,5% goedkoper uit bent dan bij een maandelijks lidmaatschap, waardoor je omgerekend 1½ maand gratis kijkt. Je streamt dus 12 maanden voor de prijs van 10½.

Gratis Premier League kijken 2023 stadion
Beeld: Pixabay

3. Delen is toegestaan, dus je kunt meeliften op het Viaplay account van vrienden of familie

Het is ongebruikelijk dat iemand lid is van alle beschikbare streamingdiensten in Nederland, aangezien dit snel tot hoge kosten leidt in het versplinterde landschap van video on demand-platforms. Gelukkig bieden veel diensten de mogelijkheid om een lidmaatschap te delen met vrienden, familie of kennissen. Hoewel dit niet helemaal kosteloos is, bespaart het wel geld en stelt het je in staat om enkele maanden je favoriete team te steunen. Ook Viaplay heeft vanaf het begin direct toegestaan om een account te delen. Dit werd bevestigd door Marco Zwaneveld, Hoofd Sport bij Viaplay, in een gesprek met de redactie van Streamwijzer. Hij gaf aan dat je met vijf apparaten tegelijk ingelogd kunt zijn en op twee van deze apparaten tegelijk kunt kijken. Wel is er recentelijk extra informatie aan de website van Viaplay toegevoegd over het aantal schermen. Er wordt namelijk een limiet van 24 uur gehandhaafd voor het aantal verschillende apparaten waarop je kunt inloggen. Mocht je dus proberen een 6e apparaat te verbinden aan je account binnen een periode van 24 uur, dan is dat niet mogelijk omdat je limiet is bereikt.

4. Bezoek een bar om te kijken onder het genot van drankjes en snacks

De COVID-19 pandemie heeft lang genoeg geleid tot gesloten cafés, dus het is nu tijd om je bijdrage te leveren door eropuit te trekken met een groep vrienden. Een bar bezoeken is een ideale manier om kosteloos van Premier League-wedstrijden te genieten. Je enige uitgaven zijn de drankjes en snacks, maar die zijn het natuurlijk meer dan waard. Dus aarzel niet om er gezellig op uit te gaan en samen met vrienden een nabijgelegen café te bezoeken om van voetbalwedstrijden te genieten. Dit is veel plezieriger dan thuis op de bank kijken, en je ondersteunt tegelijkertijd de lokale horeca. En indirect natuurlijk ook nog steeds je team, of het nou Liverpool, Manchester City, Chelsea, Tottenham Hotspur, Manchester United, Arsenal of een andere Engelse club is.

5. Illegale livestreams raden we natuurlijk af

Het is misschien verleidelijk om te doen alsof het niet bestaat, maar dat is geen effectieve benadering voor het aanpakken van illegale livestreams. Er zijn nog steeds veel mensen over de hele wereld die zonder toestemming naar de Premier League kijken. Ze doen dit bijvoorbeeld via sites zoals He’s Goal, Free Soccer, CricHD of TotalSportek. Natuurlijk raden we dit ten zeerste af om meerdere redenen. Het is niet alleen onwettig, maar je ontneemt ook de voetbalwereld en het team waar je supporter van bent een deel van de nodige inkomsten. Bovendien zijn dergelijke illegale websites vaak besmet met virussen, waardoor de veiligheid van je computer, tablet of telefoon in gevaar komt. Tot slot heeft Viaplay in een eerder interview met ons redactieteam aangegeven dat ze actief illegale streams willen bestrijden, wat uiteraard een positieve inzet is van de videodienst. In plaats daarvan zorgen we er op onze website voor dat je op de hoogte blijft van legale en vaak kosteloze manieren om sport te kijken.

Manchester United Premier League club
Beeld: Unsplash

Veelgestelde vragen

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.