Picl | Overzicht van de arthouse streamingdienst

De versplintering van de markt van streamingdiensten lijkt niet op te houden. Naast de bekende aanbieders als Videoland, Amazon Prime Video en natuurlijk Netflix blijken er ook nog een hoop andere diensten te zijn. Bijvoorbeeld Picl, waarbij de focus meer op arthouse films ligt. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Netflix maakt Picl geen gebruik van abonnementen, maar betaal je per film. Opvallend is dat het mogelijk gemaakt wordt om films te streamen die nog maar net in de bioscoop draaien. We geven je in dit artikel een overzicht van de streamingdienst Picl, waarvan de website hier te vinden is.

Aanbod Picl

Als je van filmhuis houdt dan heeft Picl een leuk aanbod, maar het is allemaal wel tijdelijk. Dit omdat de dienst probeert net als een bioscoop te zijn en daar zijn films ook maar voor een bepaalde periode beschikbaar. Dit klinkt als een minpunt, maar er kan ook een voordeel aan zitten. Je hoeft hierdoor namelijk niet eerst door honderden films te bladeren voordat je iets interessants vindt.

Beeld en geluid

De films die je bij Picl bekijkt zullen zich automatisch aanpassen aan de kwaliteit van je internetverbinding. Dit natuurlijk om te voorkomen dat de film bij traag internet teveel blijft hangen. Als je een goede verbinding hebt dan zal je prima beeld en geluid krijgen. Je moet natuurlijk niet de kwaliteit van een bioscoop verwachten, maar dat is bij de meeste arthouse films ook helemaal niet nodig.

Kosten Picl

Bij Picl hoef je niet per maand te betalen, maar per film. De meeste films kosten tussen de €5.00 en €8.50 per titel. Dit is natuurlijk niet goedkoop, maar komt overheen met de prijs van een (goedkoop) bioscoopkaartje.

Aangezien je bij het huren van een film kunt kiezen naar welk filmhuis het geld gaat is het bijna alsof je echt een bezoekje brengt aan het betreffende theater. Je kijkt namelijk niet alleen een film die daar draait, maar je koopt als het ware ook bij die bioscoop een kaartje. Het grote verschil is echter dat je de betreffende film vanuit huis kijkt.

Picl, een overzicht van de streamingdienst

Picl klinkt misschien als een aparte dienst, maar als je graag die nieuwe filmhuis titels wilt zien kan het zeker een uitkomst zijn. De kosten zijn niet laag, maar je ziet wel als allereerste de beste films en steunt een filmhuis bij jou in de buurt!

Aanbod streamingdiensten in Nederland

Streamwijzer vergelijkt het aanbod van de streamingdiensten in Nederland. Momenteel is er overzicht van films en series op NetflixVideolandZiggo GO Movies & SeriesAmazon Prime Video, Film1, NPO Start Plus en NLZIET. Het aanbod per streamingdienst vind je hier:

Dit artikel is geschreven door gastblogger CineMartijn. Wil jij ook gastblogs schrijven voor Streamwijzer? Ga dan naar Gastblog om je blog in te leveren of kom met ons in contact via Over Streamwijzer.