Zesde en laatste seizoen van ‘Peaky Blinders’ staat vanaf vandaag op Netflix

Met een 8.8 op IMDb is Peaky Blinders een van de meest populaire series van het moment. Nu is een hele tijd geleden door regisseur Antony Byrne via Instagram al bevestigd dat er ook een zesde seizoen van de serie zal volgen, maar daarnaast werd in een interview met Variety bekendgemaakt dat dit het laatste deel van de serie zal zijn. De opnames zijn inmiddels volledig voltooid en de afleveringen zijn nu te zien. Lees hieronder alles wat we weten over het nieuws, de trailer en de datum van Peaky Blinders seizoen 6 op Netflix.

Waar gaat het verhaal van Peaky Blinders over?

Peaky Blinders speelt zich af in Birmingham net na de Eerste Wereldoorlog. Centrale figuur is Thomas Shelby, die de leiding heeft over een van de meest angstaanjagende bendes van de stad, de Peaky Blinders.

TitelPeaky Blinders
SoortSerie
Jaar2013-2022
Duur6 seizoenen
CategorieMisdaad, Drama
IMDb8,8 uit 455.000 stemmen
MakerSteven Knight
CastCillian Murphy, Paul Anderson, Helen McCrory
BestelBestel direct op Bol.com
KijkenBekijk direct op Netflix

Wanneer komt Peaky Blinders seizoen 6 op Netflix Nederland?

Goed nieuws voor fans van Peaky Blinders, want de opnames van het zesde seizoen zijn inmiddels helemaal voltooid! Dat liet het officiële Twitter-account van de serie weten.

Net als vele andere Britse series zal seizoen 6 van Peaky Blinders bestaan uit zes afleveringen. Hoe het met Tommy Shelby in het aankomend seizoen zal aflopen is nog onduidelijk, maar hij zal door het overlijden van actrice Helen McCrory de steun van zijn Aunt Polly moeten missen. De startdatum voor seizoen 6 werd via het officiële Twitter-account van de serie aangekondigd.

Vorige seizoenen verschenen al binnen een aantal weken na de seizoensfinale op Netflix. Voor het zesde seizoen moesten we wat meer geduld hebben: recentelijk werd aangekondigd dat het zesde en laatste seizoen van Peaky Blinders vanaf vrijdag 10 juni 2022 op de streamingdienst te zien zal zien in Nederland.

→ Ondertussen kun je ook alle seizoenen van Peaky Blinders, de soundtrack, spellen en de welbekende petten hier halen 🙌

Komt er een Peaky Blinders seizoen 7 of is S6 het laatste seizoen van de serie?

Helaas heeft de maker van Peaky Blinders, Steven Knight, in een interview met Variety aangegeven dat het zesde deel van Peaky Blinders het allerlaatste zal zijn. Hij liet weten: “Peaky is terug en met een knaller. Na de gedwongen productievertraging als gevolg van de COVID-pandemie vinden we de familie in groot gevaar en is de inzet nog nooit zo hoog geweest. We geloven dat dit het beste seizoen van allemaal zal zijn en we zijn er zeker van dat onze fantastische fans het geweldig zullen vinden. Terwijl de serie afloopt, gaat het verhaal in een andere vorm verder.”

Luttele uren nadat dit interview is verschenen, werd duidelijk dat het verhaal verder zal gaan in de vorm van een heuse Peaky Blinders-film.

Welke teaser of trailer is er van Peaky Blinders seizoen 6?

Een paar maanden geleden is de officiële trailer van Peaky Blinders 6 eindelijk naar buiten gebracht door de BBC. Je bekijkt hem hieronder direct.