Bevestigd: Peaky Blinders seizoen 6 komt op 10 juni naar Netflix

Yes yes yes, we hebben een datum! Het zesde en laatste seizoen van de populaire misdaadserie Peaky Blinders komt naar Netflix. Seizoen zes van de serie ging op zondag 27 februari op BBC in première, maar wanneer de serie op de streamingdiensten in Nederland van start zou gaan was tot op heden nog onbekend. Vandaag is het vanuit Netflix officieel aangekondigd dat het laatste seizoen van Peaky Blinders vanaf 10 juni 2022 op de streamingdienst te kijken zal zijn.

Lees ook: Zo kun je nu al naar Peaky Blinders seizoen 6 kijken vanuit Nederland

Peaky Blinders seizoen 6 komt op Netflix, maar hoeveel afleveringen?

Net als vele andere Britse series zal seizoen 6 van Peaky Blinders bestaan uit zes afleveringen. De serie is door de BBC inmiddels al met twee afleveringen uitgezonden. Waar Tommy Shelby en zijn beruchte misdaadfamilie in dit laatste seizoen tegenaan lopen, gaan wij natuurlijk nog niet voor jullie verklappen. Wel kunnen jullie bekende gezichten verwachten en ook deze keer lopen de complotten en snode plannen rondom Tommy en zijn kompanen diep door de rode draad van de serie.

Vandaag werd via het officiële Twitter-account van Netflix Nederland aangekondigd dat het zesde en laatste seizoen van Peaky Blinders vanaf 10 juni op de streamingdienst te kijken zal zien. Bekijk hieronder de tweet van Netflix.

Einde van Peaky Blinders in zicht

Met het zesde seizoen komt er helaas een einde aan het televisieavontuur van Peaky Blinders, want dit zal tevens het laatste seizoen in de reeks worden. Maar niet getreurd: zoals eerder bij ons vermeld heeft Steven Knight (het genie achter de serie) beloofd om Peaky Blinders met een spectaculaire speelfilm af te zullen sluiten.

Over de film is op dit moment nog niet veel bekend. Wel heeft Steven Knight in oktober laten weten dat de productie in 2023 zal beginnen. Ook liet hij weten dat er in de toekomst mogelijk nieuwe series binnen het Peaky Blinders universum worden gemaakt. De verwachting is dat de film ergens in 2024 in de bioscoop verschijnt, met spin-off series daaropvolgend. Zodra wij meer over de Peaky Blinders-film kunnen delen, zal het nieuws natuurlijk direct op onze website en social media kanalen verschijnen.

Waar gaat het verhaal van de serie over?

Peaky Blinders speelt zich af in Birmingham net na de Eerste Wereldoorlog. Centrale figuur is Thomas Shelby, die de leiding heeft over een van de meest angstaanjagende bendes van de stad, de Peaky Blinders.

TitelPeaky Blinders
SoortSerie
Jaar2013-2022
Duur6 seizoenen
CategorieMisdaad, Drama
IMDb8,8 uit 455.000 stemmen
MakerSteven Knight
CastCillian Murphy, Paul Anderson, Helen McCrory
BestelBestel direct op Bol.com
KijkenBekijk direct op Netflix
Zac Chapman
Zac is een student in Kunst en Economie op de HKU. Met een passie voor film, televisie, muziek en 'all things pop culture' is hij altijd op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van entertainment.