Zesde seizoen van Peaky Blinders verschijnt in februari op BBC, wanneer op Netflix?

Het zesde en laatste seizoen van de populaire serie Peaky Blinders gaat zondag 27 februari op BBC in première, maar wanneer de serie op de streamingdiensten in Nederland van start gaat is nog niet officieel onbekend. Wel kunnen wij alvast vertellen dat de serie naar verwachting op Netflix te zien zal zijn.

Lees ook: Zo kun je nu al naar Peaky Blinders seizoen 6 kijken vanuit Nederland

Peaky Blinders seizoen 6 komt eraan: hoeveel afleveringen?

Net als vele andere Britse series zal seizoen 6 van Peaky Blinders bestaan uit zes afleveringen. Hoe het met Tommy Shelby in het aankomend seizoen zal aflopen is nog onduidelijk, maar hij zal door het overlijden van actrice Helen McCrory de steun van zijn Aunt Polly moeten missen.

De startdatum voor seizoen 6 werd gisteren via het officiële Twitter-account van de serie aangekondigd. Vorige seizoenen verschenen al binnen een aantal weken na de seizoensfinale op Netflix, waardoor wij verwachten dat deze trend ook met seizoen 6 doorgezet zal worden – mogelijk al rond april.

Einde van Peaky Blinders in zicht

Met het zesde seizoen komt er helaas een eind aan het televisiespektakel van Peaky Blinders. Dat dit het laatste seizoen wordt, betekent echter niet dat hierbij blijft. Zoals eerder vermeld heeft de maker van de serie, Steven Knight, aangekondigd dat het verhaal van de Peaky Blinders groots afgesloten wordt, namelijk in de vorm van een speelfilm.

Over de film is er nog geen informatie bekend, al luiden er berichten dat de opnames hiervan al volgend jaar zullen beginnen. Zodra wij hier meer over weten, zullen wij dit uiteraard op onze website en social media kanalen delen.

Waar gaat het verhaal van de serie over?

Peaky Blinders speelt zich af in Birmingham net na de Eerste Wereldoorlog. Centrale figuur is Thomas Shelby, die de leiding heeft over een van de meest angstaanjagende bendes van de stad, de Peaky Blinders.

TitelPeaky Blinders
SoortSerie
Jaar2013-2022
Duur6 seizoenen
CategorieMisdaad, Drama
IMDb8,8 uit 455.000 stemmen
MakerSteven Knight
CastCillian Murphy, Paul Anderson, Helen McCrory
BestelBestel direct op Bol.com
KijkenBekijk direct op Netflix
Zac Chapman
Zac is een student in Kunst en Economie op de HKU. Met een passie voor film, televisie, muziek en 'all things pop culture' is hij altijd op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van entertainment.