Nieuw op HBO Max | Mei 2024

Als abonnee van HBO Max ben je natuurlijk benieuwd welke films en series je kunt verwachten in het aanbod. We helpen je elke maand graag een handje hiermee, dus hier vind je wat er nieuw op HBO Max in mei 2024 is.

Inhoudsopgave – Klik om te springen op deze pagina 👇
🍿 Drie highlights: nieuwe films en series deze maand
📝 Lijsten met meer nieuwe releases op de streamingdienst in mei 2024
📺 De nieuwste kijktips op andere streamingdiensten in Nederland

Drie highlights: nieuwe films en series op HBO Max in mei 2024

Hieronder lichten we drie nieuwe titels uit met trailer en korte toelichting. Mocht je benieuwd zijn naar de releases van vorige of volgende maanden, dan kun je met de onderstaande knoppen navigeren. Daarnaast vind je onder de drie hierna vermelde nieuwkomers ook lijsten met meer titels die in mei 2024 op HBO Max in Nederland verwacht worden.

1. Pretty Little Liars: Summer School (serie, seizoen 1)

De Pretty Little Liars zijn terug. In 2022 konden we natuurlijk naar de PLL-spin-off Pretty Little Liars: Original Sin kijken en nu is het tijd voor Pretty Little Liars: Summer School. De vijf meiden die de vorige keer belaagd werden door A moeten deze keer aan de bak tijdens zomerschool. Er duikt een nieuwe schurk op die het ze behoorlijk lastig gaat maken. Benieuwd? De eerste twee afleveringen verschijnen op donderdag 9 mei.

2. Hacks (serie, seizoen 3)

Het derde seizoen van de geprezen serie Hacks staat voor je klaar. Alle afleveringen verschijnen op HBO Max op donderdag 2 mei. Daarin kunnen de twee hoofdpersonages, Deborah Vance (Jean Smart) en Ava Daniels (Hannah Einbinder), natuurlijk niet ontbreken. Hoewel ze aan het begin van het nieuwe seizoen ‘uit elkaar’ zijn, zullen hun paden ongetwijfeld weer kruisen.

3. Turtles All The Way Down (film, 2024)

Je kent The Fault in Our Stars en Paper Towns misschien wel. Dit zijn allebei films die gebaseerd zijn op boeken van John Green. Nu was het de beurt aan Turtles All The Way Down om verfilmd te worden en vanaf donderdag 2 mei kijk je naar het resultaat. Centraal staat de 17-jarige Aza Holmes, die last heeft van een dwangstoornis. Haar obsessieve en invasieve gedachten beheersen alle aspecten van haar leven. De film heeft rollen voor Dora and the Lost City of Gold-actrice Isabela Merced en Ginny & Georgia-acteur Felix Mallard.

Lijsten met meer nieuwe films en series op HBO Max in mei 2024

Voorafgaand aan deze maand heeft HBO Max met ons het onderstaande overzicht van nieuwe films en series gedeeld. Dit is een greep uit de grote hoeveelheid content die verwacht wordt, maar deze titels zouden dus in ieder geval in mei toegevoegd moeten worden aan het aanbod van HBO Max in Nederland. Het onderstaande overzicht is echter wel voorlopig. De streamingdienst kan te allen tijde beslissen om de lancering van specifieke titels uit te stellen, naar voren te halen of af te gelasten.

Films en series

Het volgende lijstje van nieuwe films en (seizoenen van) series is al naar buiten gebracht als nieuwe lanceringen op HBO Max NL in mei 2024. Hier komen naar verwachting nog meer titels bij, aangevuld door wekelijkse afleveringen van reeds lopende releases. Bij series verschilt het type publicatie van titel tot titel met volledige direct te bingen seizoenen of elke week een nieuwe episode.

TitelSeizoenDatum
Angel of DeathSeizoen 32 mei
HacksSeizoen 32 mei
The ConvictSeizoen 32 mei
Turtles All The Way Down2 mei
Could Hitler Have Been Stopped?4 mei
De Zaak MentenSeizoen 14 mei
Hitler: A Life in PicturesSeizoen 14 mei
RiphagenSeizoen 14 mei
Pretty Little Liars: Summer SchoolSeizoen 19 mei
Nikki Glaser: Someday You’ll Die13 mei
Smiling FriendsSeizoen 113 mei
Mad Max16 mei
Mad Max 216 mei
Mad Max Beyond Thunderdome16 mei
Mad Max: Fury Road16 mei
Stax: Soulsville U.S.A.Seizoen 122 mei
Thirst with Shay MitchellSeizoen 123 mei
Call Me Country: Beyoncé and Nashville’s Renaissance24 mei
My Adventures with SupermanSeizoen 226 mei
Fallen Idols: Nick and Aaron CarterSeizoen 128 mei
Movie Pass, Movie Crash30 mei

De nieuwste kijktips op andere streamingdiensten in Nederland

Veel streamers hebben niet alleen een abonnement op HBO Max, maar bijvoorbeeld ook op andere video on demand-platforms als Disney+, Amazon Prime Video, SkyShowtime, Pathé Thuis, Netflix, Videoland, Viaplay of een van de andere videodiensten. Bij Streamwijzer vind je voor al deze streaminggiganten, en nog heel veel meer beschikbare platforms in Nederland, wat er allemaal te zien is. Daarnaast lichten we onze kijktips uit en delen we nieuws over acties, tips en nog heel veel meer. Hieronder vind je drie leuke categorieën om meer content te vinden op onze website. Daarnaast houden we je graag als eerste via je mail op de hoogte van het laatste nieuws.


Synopsissen: HBO Max

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.