Deze Nederlandse sporters hebben zich al gekwalificeerd voor de Olympische Spelen 2024

Omcirkel vrijdag 26 juli tot en met zondag 11 augustus 2024 alvast in je agenda, want dan keren eindelijk de Olympische Spelen terug op de sportkalender. Tijdens het grootste sportevenement van de wereld reizen 10.500 sporters uit 206 verschillende landen af naar Frankrijk om te strijden voor het eremetaal en de hoogste podiumplekken. In totaal zullen er 32 sporten centraal staan tijdens de spelen. Benieuwd welke Nederlandse sporters zich al gekwalificeerd hebben voor de Olympische Spelen 2024? In dit artikel zetten we alle namen op een rij.

Olympische Spelen van 2024 in Parijs

Exact 100 jaar nadat de Olympische Spelen voor het eerst hier werden gehouden, keert het grootste sportfestijn van de wereld terug naar Parijs—de iconische hoofdstad van Frankrijk. Hiermee neemt de stad het stokje over van Tokyo, dat in 2021 de thuisbasis was. De Olympische Spelen starten op vrijdag 26 juli traditiegetrouw met de openingsceremonie. Normaal gesproken wordt deze gehouden in het stadion, maar voor het eerst in de geschiedenis wordt hiervan afgeweken. De bijzondere opening van het evenement vindt namelijk plaats op de Seine.

Met meer dan 160 boten varen de atleten bijna 6 kilometer over de rivier langs alle Franse highlights, zoals het Louvre, de Notre-Dame en de Eiffeltoren. Tijdens de ceremonie wordt met behulp van een fakkel het Olympische vuur aangestoken. Deze blijft het gehele evenement branden en wordt pas bij de sluitingsceremonie op zondag 11 augustus gedoofd als teken dat het sportfestijn voorbij is.

Deze Nederlandse sporters zien we terug op de Olympische Spelen 2024

Tijdens de Olympische Spelen komen er 10.500 sporters uit 206 verschillende landen in actie. Hoewel de kwalificaties middels verschillende toernooien nog volop bezig zijn, hebben een aantal Nederlandse sporters zich al gekwalificeerd.

Hieronder geven we je een overzicht welke profs zich per sport al hebben geplaatst. We kunnen dus nog veel meer Nederlandse helden in actie gaan zien volgend jaar op de Olympische Spelen 2024. Uiteraard houden we je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes via onze social media kanalen en via je mail.

SportSporters
🏃🏻 AtletiekLiemarvin Bonevacia, Niels Laros, Nick Smidt, Abdi Nageeye, Lieke Klaver, Sifan Hassan, Maureen Koster, Diane van Es, Maayke Tjin-A-Lim, Nadine Visser, Femke Bol, Cathelijn Peeters, Anne Luijten, Khalid Choukoud, Alida van Daalen, Anouk Vetter, Emma Oosterwegel, Nienke Brinkman, Jorinde van Klinken, Jessica Schilder
🏸 BadmintonRobin Tabeling, Selena Piek
🎼 BreakdanceIndia Sardjoe
🤾‍♀️ HandbalNederlands vrouwenteam
🏌️‍♀️ GolfAnne van Dam
🚵‍♀️ MountainbikePuck Pieterse
🌊 Schoonspringen Else Praasterink (10-metertoren)
🏊‍♀️ SynchroonzwemmenBregje en Noortje de Brouwer
🚴‍♂️ WielrennenWegrit mannen, tijdrit mannen, wegrit vrouwen, tijdrit vrouwen
🤸 TurnenNederlands vrouwenteam, Nederlands mannenteam
🏑 HockeyNederlands vrouwenteam, Nederlands mannenteam
🛶 KanoënMartina Wegman
🐎 PaardensportDressuurteam, eventingteam, springteam
🚣 RoeienNog te bepalen (33 plekken)
🤽 WaterpoloNederlands vrouwenteam
⛵️ ZeilenLuuc van Opzeeland, Sara Wennekes, Duko Bos, Bart Lambriex, Floris van de Werken, Annelous Lammerts, Marit Bouwmeester, Odile van Aanholt, Annette Duetz, Laila van der Meer, Bjarne Bouwer
🏊 ZwemmenNyls Korstanje, Sharon van Rouwendaal, Kenzo Simons, Arno Kamminga, Caspar Corbeau, Maaike de Waard, Kira Toussaint, Tes Schouten, Kim Busch, Marrit Steenbergen

Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.