Deze Undercover-acteur spreekt helemaal geen Nederlands

Elke zondagavond zit half Nederland aan de buis gekluisterd voor een nieuwe aflevering van het derde seizoen van Undercover op Netflix. Dit seizoen is er een grote rol voor Bob en Ferry, maar ook voor de Turkse drugsbazen Leyla en Serkan Bulut. Opvallend nieuws over de laatstgenoemde rol: de acteur Murat Seven blijkt geen woord Nederlands te spreken.

Murat Seven (Serkan Bulut) beheerst de Nederlandse taal niet

We moeten het hem nageven: Murat Seven weet zijn rol enorm geloofwaardig te vertolken. Al helemaal wanneer je te horen krijgt dat de Duitse acteur geen woord Nederlands spreekt. Dat vertelde hij in een interview met Proximus. Opvallend nieuws, want hij moest wel reageren op Nederlandse dialogen en voor zijn rol was het nodig om naast Turkse gesprekken ook een paar zinnen Vlaams te spreken.

Murat vertelt hierover het volgende: “Nederlands en Vlaams lijken wel een beetje op Duits, dus ik kon vaak door de context en door gelijkende woorden wel dialogen min of meer begrijpen. Tijdens het filmen heb ik wel enkele woorden opgepikt, maar ik kan zeker geen gesprek voeren in het Nederlands. Normaal zou ik als acteur wat improviseren, kleine dingen toevoegen of weglaten wanneer dat logisch is, maar in het Nederlands moest ik me streng aan de tekst houden. Ik leerde daarom niet alleen mijn tekst vanbuiten, maar ook die van de andere acteurs.”

Video achter de schermen met Murat Seven

Wil je bewijs? Dat hebben we voor je. In het interview deelt Proximus een video die ze twee weken geleden op YouTube plaatsten. Daarin worden we meegenomen achter de schermen in de scène waar Murat Seven en Gökhan Girginol als Serkan en Timur gaan driften. We horen dat hier door Murat Engels wordt gesproken, omdat hij dus geen Nederlands kan.

Vanavond om 21:10 uur op Netflix: aflevering 7 van Undercover seizoen 3

De eerste zes afleveringen van Undercover seizoen 3 werden de afgelopen weken uitgezonden. Voor vanavond staat dan ook episode 7 op het programma, de op één na laatste aflevering van dit seizoen. Vanaf zondag 2 januari om 21:10 uur zal aflevering 7 van Undercover seizoen 3 (met de titel “Total Loss”) op Netflix te zien zijn.

Lees ook: Dit moet je doen als de nieuwe aflevering van Undercover niet op tijd op Netflix staat 🕘