Oplossing: dit moet je doen als de nieuwe aflevering van Undercover niet op tijd op Netflix staat

Je zit stipt om 21:10 uur klaar voor de TV en bent volop aan het refreshen, maar de nieuwe aflevering van het derde seizoen van Undercover verschijnt maar niet online bij Netflix. Wat frustrerend zeg! Gelukkig hebben we dubbel goed nieuws: je bent niet de enige én er is een eenvoudige oplossing.

Elke zondag om 21:10 uur een nieuwe aflevering van Undercover bij Netflix

Het derde seizoen van Undercover is weer één groot kijkcijferkanon en fans zijn ontzettend onder de indruk van de nieuwe afleveringen die elke week online verschijnen. In tegenstelling tot de normale release tijd van 09:00 uur bij Netflix Originals, moeten we dit keer echter elke keer wachten tot 21:10 uur voordat een nieuwe aflevering op de streamingdienst verschijnt.

Dat zorgt er dan ook voor dat kijkers elke zondagavond zitten te refreshen voor de televisie in de hoop dat ze meteen kunnen beginnen met kijken. Maar toch klinken er op social media geluiden van mensen die pas later dan gehoopt toegang krijgen tot de nieuwste episode van de Nederlands-Vlaamse misdaadserie.

Wat te doen als de nieuwe aflevering van Undercover niet online staat om 21:10 uur?

Gelukkig is er een oplossing voor dit probleem. Er zijn er zelfs meerdere, maar we beginnen met de eerste tip. Veel kijkers weten namelijk niet dat het opnieuw opstarten van het systeem er vaak voor zorgt dat je direct toegang hebt tot de nieuwe aflevering. Dus in plaats van op het titelscherm wachten tot de aflevering magischerwijs op je scherm verschijnt, kun je beter even de televisie, app of website uitzetten tot 21:10 uur en vervolgens inschakelen. Dikke kans dat je dan direct kunt beginnen met kijken.

Is dit voor jou geen oplossing en moet je alsnóg wachten? Dan kun je er ook voor kiezen om om 21:00 uur voor de TV te gaan zitten en de Vlaamse zender Één aan te zetten. Daar wordt namelijk lineair de nieuwe episode uitgezonden. Ook zonder pauzes.

Mochten deze oplossingen voor jou beiden niet werken, dan zit er nog maar één ding op: even geduld hebben. Hieronder lees je wat Netflix’ verklaring is op de wachttijden voor nieuwe releases en zie je dat het soms gewoon even kan duren tot iedereen toegang heeft tot de nieuwste aflevering van Undercover.

Waarom is er vertraging bij Netflix voor de lancering van episodes?

Netflix krijgt zelf natuurlijk meer dan genoeg berichtjes binnen van kijkers die zitten te refreshen voor de lancering van een nieuwe aflevering, maar om 21:10 uur nog niets te zien krijgen. Daarom heeft de streamingdienst in een tweet gereageerd op de klachten van kijkers.

Ze geven aan dat het mogelijk is dat niet iedereen direct toegang heeft tot de nieuwe aflevering, omdat het systeem even tijd nodig heeft om te zorgen dat iedereen in de beste kwaliteit naar de episode kan kijken. Het video on demand-platform dringt erop aan om even geduld te hebben als je nog niets kunt zien vlak na de release tijd, maar dat het het wachten waard zal zijn.