Dit is de juiste volgorde om ‘Mocro Maffia’ te kijken (serie, spin-offs en films)

Een van de bekendste series van eigen bodem is toch wel Mocro Maffia. Deze keiharde actieserie met Nasrdin Dchar en Achmed Akkabi verscheen in 2018 voor het eerst op Videoland en telt inmiddels vijf seizoenen. Maar er zijn ook een paar spin-offs verschenen in de vorm van een serie en twee films. Daarom krijgen we vaak de vraag: in welke volgorde moet ik Mocro Maffia kijken? In dit artikel zetten we dit op een rijtje.

Lees ook: Top 10 – Kijktips voor de beste films en series elke week 🍿

‘Mocro Maffia’ op volgorde kijken: zo doe je dat

In 2018 maakten we voor het eerst kennis met Romano, De Paus en Potlood in het allereerste seizoen van Mocro Maffia. Razendsnel wist dit uit te groeien tot een van de populairste en meest geliefde series van ons koude kikkerlandje. Dit betekende dat spin-offs natuurlijk niet konden uitblijven. Komtgoed, Meltem én Tatta kregen een eigen film of serie.

Maar met al die verschillende titels en seizoenen is het misschien niet helemaal duidelijk wat de chronologische volgorde ook alweer is. Om dit allemaal te verduidelijken, vind je hieronder een overzicht met de juiste manier om Mocro Maffia op volgorde te kijken.

VolgordeTitelSoortReleasejaar
1Mocro Maffia seizoen 1Serie2018
2Mocro Maffia seizoen 2Serie2020
3KomtgoedSerie2021
4Mocro Maffia seizoen 3Serie2021
5MeltemFilm2021
6Mocro Maffia seizoen 4Serie2022
7TattaFilm2023
8Mocro Maffia seizoen 5Serie2023
9Mocro Maffia seizoen 6Serie2024

Chronologische volgorde van ‘Mocro Maffia’

Het begon dus met twee seizoenen van de serie. Daarna volgde de spin-off-serie Komtgoed, over het 15-jarige personage van Marouane Meftah. Het einde van deze miniserie liep over in het begin van het derde seizoen. Het personage Meltem, dat in seizoen 4 voor het eerst te zien is, werd geïntroduceerd in de film Mocro Maffia: Meltem. Tussen het vierde en vijfde seizoen lag Tatta in de clinch met Paus en dit zie je in de korte film Tatta.

Als de traditie gevolgd wordt, zal er misschien tussen het vijfde en zesde seizoen ook wel weer een korte spin-off-film komen. Op dit moment is deze echter nog niet officieel aangekondigd en is dat dus niet met zekerheid te zeggen. Zodra we hier meer over weten, delen we het met je via je mail.

Wanneer is ‘Mocro Maffia’ seizoen 6 te zien?

We hebben in ieder geval nog één ding om naar uit te kijken: het zesde seizoen. Deze werd enkele maanden geleden aangekondigd. Wanneer het precies zal verschijnen, is op dit moment nog niet bekend. Wat wel al duidelijk is, is dat het slotstuk wel al in 2024 te zien zal zijn. Het zesde en laatste seizoen belooft de kijkers een “allesbepalende” ervaring te geven.

Meer informatie over ‘Mocro Maffia’

De drie beste vrienden Romano, Potlood en De Paus maakten de overstap van de kleine criminaliteit naar het grotere werk. Binnen no time hebben ze de hele cocaïnehandel in Amsterdam in handen. Door een ruzie valt de vriendengroep uit elkaar, waardoor ze lijnrecht tegenover elkaar komen te staan. Successen worden in deze rauwe dramaserie afgewisseld met grote tegenslagen en keiharde afrekeningen.

TitelMocro Maffia
Jaar2018-
SoortSerie
Duur6 seizoenen
TaalNederlands
GenreMisdaad
CastAchmed Akkabi, Mandela Wee Wee, Robert de Hoog, Omar Ahaddaf, Walid Benmbarek, Yassine Fadel, Nasrdin Dchar, Oussama Ahammoud, Iliass Ojja

Synopsissen: Videoland

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.