‘The Matrix 4’ (2021) is nu te zien op Pathé Thuis

De vierde The Matrix-film heeft eindelijk een officiële streaming release datum gekregen in Nederland. Vanaf dinsdag 8 maart 2022 kun je op Pathé Thuis kijken naar The Matrix Resurrections (2021) met Keanu Reeves in zijn fenomenale rol als Neo. Dit is, niet geheel toevallig, op exact dezelfde dag dat de nieuwe streamingdienst HBO Max live gaat in Nederland.

→ Je kunt je nu gratis aanmelden bij Pathé Thuis

‘The Matrix Resurrections’ (2021) is vanaf vrijdag 4 februari te zien bij Pathé Thuis

The Matrix Resurrections, ook bekend als The Matrix 4, was de afgelopen maanden in de bioscoop te zien. Daar ging hij officieel al in december in première, maar de Nederlandse bioscopen waren vanwege de coronapandemie toen gesloten. Daarom was het vanaf 14 januari 2022 mogelijk om de film te bezoeken.

Nu is ook de eerste streaming première naar buiten gebracht. The Matrix Resurrections zal vanaf dinsdag 8 maart 2022 te zien zijn bij Pathé Thuis. Inmiddels is de filmpagina op de officiële website van de streamingdienst al live, waar groot deze release datum vermeld staat. De andere drie films uit de legendarische reeks zijn momenteel ook in een complete collectie bij Pathé Thuis te zien.

Zelfde datum als lancering van HBO Max in Nederland

De vierde The Matrix-film is wederom gemaakt door de filmmaatschappij Warner Bros., onderdeel van WarnerMedia. Dat is ook waarom verwacht wordt dat de film niet vertoond zal worden op concurrerende SVOD-diensten als Netflix, Disney+, Amazon Prime Video of Videoland, maar exclusief op haar eigen streamingdienst HBO Max.

Nu valt de premièredatum van The Matrix Resurrections op exact dezelfde dag als de lancering van HBO Max in Nederland: 8 maart 2022. Momenteel is de film dan ook naast Pathé Thuis hier op de officiële website van HBO Max online te zien.

The Matrix Resurrections (film, 2021): verhaal, informatie en trailer

Neo zit gevangen in de wereld van de Matrix, maar heeft dit niet door. Hij besluit een blauwe pil te nemen en naar de therapeut te gaan. Alles wordt anders als een man Neo verteld dat zijn realiteit nep is. Wat is zijn leven dan wel?

TitelThe Matrix Resurrections / The Matrix 4
SoortFilm
Jaar2021
TaalEngels
Duur2 uur en 28 minuten
IMDb5,7 uit 194.000 stemmen
CategorieActie, Sci-Fi
RegisseurLana Wachowski
CastKeanu Reeves, Carrie-Anne Moss, Yahya Abdul-Mateen II, Priyanka Chopra Jonas, Jessica Henwick, Toby Onwumere, Telma Hopkins, Jonathan Groff, Neil Patrick Harris, Eréndira Ibarra, Brian J. Smith, Christina Ricci, Max Riemelt, Jada Pinkett Smith

Synopsis: Pathé Thuis