Kun je je al inschrijven voor de Marathon van Rotterdam in 2025?

Aankomend weekend is het zover: dan staat heel Rotterdam in het teken van de Marathon van Rotterdam. Op zondag 14 april 2024 vindt de 43e editie van het hardloopfestijn plaats. Het evenement staat bekend als de snelste en drukst bezochte marathons ter wereld. Ben je ook geïnspireerd geraakt om mee te doen? Dan ben je vast benieuwd of je je al kunt inschrijven voor de Marathon van Rotterdam in 2025. In dit artikel laten we weten wat daar op dit moment over bekend is en vind je meer informatie over het hardloopevenement.

Wat is de Marathon van Rotterdam?

De Marathon van Rotterdam is door het vlakke parcours één van de snelste en druk bezochte marathons in de wereld. Aan het evenement doen duizenden deelnemers mee, die starten op verschillende tijden in vier waves. De eerste editie werd in 1981 georganiseerd. Inmiddels zijn we al heel wat wereldrecords verder en blijft het evenement bezoekers trekken. Net als in 2023 wordt er in 2024 beginnen de renners de route aan de voet van de Erasmusbrug. Wie Rotterdam nog niet goed kent, heeft na het zien van de marathon in één klap de stad gezien. De renners komen namelijk langs verschillende iconische Rotterdamse highlights, zoals de kubuswoningen en de Kuip, thuisbasis van Feyenoord. Traditiegetrouw finishen de renners onder luid applaus en gejoel op de Coolsingel.

Datum van het hardloopevenement volgend jaar

De Marathon van Rotterdam staat altijd in april in de startblokken. In 2023 vond het evenement op zondag 16 april plaats. Ook in 2024 wordt het evenement in het tweede weekend van april georganiseerd. Hoewel de datum nog niet officieel bekend is gemaakt, kunnen we dus een goede gok doen door naar de kalender te kijken. Naar alle waarschijnlijkheid vinden we de Marathon van Rotterdam in 2025 ook in het tweede weekend van april terug op de marathonagenda. Als we hiervan uitgaan, dan vindt de 44e editie in 2025 plaats op zondag 13 april.

Kan ik mij al inschrijven voor de Marathon van Rotterdam in 2025?

De Marathon van Rotterdam is ontzettend populair en geliefd onder renners. Startbewijzen zijn dan ook razendsnel uitverkocht. Ook de wachtlijst voor het evenement staat ieder jaar weer vol aanmeldingen. Om er op tijd bij te zijn, vraag je je vast af of het al mogelijk is om je in te schrijven voor de Marathon van Rotterdam in 2025.

Wat betreft het inschrijven hebben we goed en slecht nieuws. Het slechte nieuws is dat dit helaas nog niet mogelijk is. Het goede nieuws daarentegen is dat er dus nog steeds kans is om mee te doen aan het hardloopfestijn. Vorig jaar opende de inschrijvingen voor de marathon en alle andere afstanden op woensdag 27 september 2023. Als we deze datum aanhouden openen de inschrijvingen dit jaar in september/oktober. Dit is echter niet officieel bevestigd. Uiteraard houden we je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes via onze social media kanalen en via je mail.


Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.