Marathonkalender 2024: alle marathons in Nederland op een rij

Na het succes van de marathon van Rotterdam afgelopen april staan liefhebbers te trappelen van ongeduld voor het volgende grootse sportieve evenement. Ben jij ook geïnspireerd geraakt om je hardloopschoenen volgend jaar uit de kast te trekken, maar zie je door de bomen het bos van evenementen niet meer? Geen nood, want wij hebben alle marathons van Nederland in 2024 alvast voor je op een rij gezet, zodat jij geen enkele wedstrijd hoeft te missen.

Alle marathons in Nederland in 2024 op tv en online kijken

De grootste marathons van Nederland worden doorgaans uitgezonden via NOS Studio Sport of regionale omroepen, waardoor er op tv via de NPO en hierdoor online via NLZIET naar de wedstrijden gekeken kan worden. Zo was eerder dit jaar de marathon van Rotterdam hier te zien en zal ook de marathon van Amsterdam op deze manier te streamen zijn. 👉 Ga meteen naar marathons bij NLZIET via NOS Studio Sport. Je kunt nu 14 dagen gratis een abonnement uitproberen.

Dit zijn alle marathons in Nederland in 2024

Welke Nederlandse marathons zou jij als meest populair bestempelen? We helpen je een handje, want de marathon van Rotterdam is een van de best bezochte marathons ter wereld en daarnaast behoort de marathon van Amsterdam tot de grootste marathons in Europa. Ook de marathon van Eindhoven kent ieder jaar een groot deelnemersveld. Niet gek voor zo’n klein kikkerlandje.

Nederland mag dan ook met recht een hardloopland worden genoemd. Wil je alvast een goed voornemen voor volgend jaar of ben je wel toe aan een uitdaging? Hieronder zijn alle marathons in Nederland van 2024 terug te vinden. Op dit moment zijn echter alle data nog niet compleet, waardoor deze bij een paar wedstrijden ontbreken. Uiteraard houden we je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes via onze website, social media kanalen en via je mail.

MarathonDatum
🇳🇱 Blauwestad24 februari
🇳🇱 Amstelveen17 maart
🇳🇱 Heuvelland17 maart
🇳🇱 Zaltbommel17 maart
🇳🇱 Rotterdam14 april
🇳🇱 Enschede21 april
🇳🇱 Hulst21 april
🇳🇱 Leiden12 mei
🇳🇱 Utrecht19 mei
🇳🇱 Bergen op Zoom2 juni
🇳🇱 Amersfoort9 juni
🇳🇱 Oss16 juni
🇳🇱 Sneek22 juni
🇳🇱 Apeldoorn29 juni
🇳🇱 Zeeuwse kust5 oktober
🇳🇱 Eindhoven13 oktober
🇳🇱 Amsterdam20 oktober
🇳🇱 Etten-Leur27 oktober
🇳🇱 Berenloop…? november
🇳🇱 Ronde Venen…? november
🇳🇱 Spijkenisse…? november

Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.