EK-loting: live kijken op tv en online | Zaterdag 2 december 2023

Het is Nederland gelukt om zich te plaatsen voor het EK Voetbal 2024. Nu de kwalificatiereeks erop zit, is het tijd om vooruit te blikken en te kijken naar alle poules op het Europees kampioenschap. Veel sportliefhebbers vragen zich dan ook af waar ze de loting van alle poules tijdens het EK Voetbal 2024 op tv en online kijken kunnen op zaterdag 2 december om 18:00 uur. Tijdens deze loting wordt duidelijk tegen welke landen het Nederlands elftal in de groepsfase van het eindtoernooi moet spelen. In dit artikel geven wij aan of de wedstrijd op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals NetflixAmazon Prime Videodiscovery+Disney+HBO MaxNLZIETVideolandViaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast lees je welke televisiezender de wedstrijd eventueel ook vertoont.

Waar kan ik de loting voor het EK Voetbal (op zaterdag 2 december om 18:00 uur) online kijken?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van lotingen voor grote toernooien. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van de loting voor het EK Voetbal 2024 per videodienst in Nederland.

NLZIET➡️ Ga meteen naar de loting voor het EK Voetbal 2024 bij NLZIET. De loting van het vorige EK in 2020 werd via de NOS uitgezonden. Naar alle waarschijnlijkheid zal de loting voor het EK Voetbal 2024 hier ook te zien zijn, maar dit is nog niet officieel bevestigd. De loting begint in ieder geval om 18:00 uur Nederlandse tijd. Als de EK-loting op tv te zien is, is deze direct online te volgen via NLZIET. Je kijkt nu de eerste 14 dagen gratis.
⛔️ ESPNESPN zendt ieder weekend wedstrijden uit de Eredivisie uit, maar de loting voor het EK Voetbal 2024 is er niet te zien.
⛔️ Ziggo Sport Hoewel Ziggo Sport de uitzendrechten van de loting voor het EK Voetbal 2024 niet in handen heeft, zenden zij wel alle wedstrijden uit de Nations League en duels tijdens de WK kwalificatie van het Nederlands elftal uit. In de programmagids vind je precies wanneer welke wedstrijd via welk kanaal te zien is. Deze zenders zijn ook beschikbaar via andere providers als KPNOdido en Canal Digitaal.
⛔️ Amazon Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen eigen sportabonnementen met voetbal aan in Nederland.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar live sportuitzendingen te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je geen sport kijken bij HBO Max in Nederland.
⛔️ NetflixBij Netflix kun je de loting voor het EK Voetbal 2024 jammer genoeg niet zien.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1hockeydarts, Premier League– en Bundesliga-voetbal, maar momenteel is de EK-loting er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen uit de voetbalwereld worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.

Tv-zenders die de loting voor het EK Voetbal 2024 uitzenden

Zoals we hierboven opschreven, heeft de NOS waarschijnlijk als enige de uitzendrechten in handen van de EK-loting. De loting start om 18:00 uur op zaterdag 2 december 2023. Als de loting voor het EK Voetbal op tv te bekijken is, is deze online te volgen via NLZIET. 👉 Ga direct naar de loting van het EK Voetbal 2024 bij NLZIET. Je kunt nu 14 dagen gratis een abonnement uitproberen.

Meer informatie

CompetitieEK-loting
SportVoetbal
DatumZaterdag 2 december 2023
Locatie🇩🇪 Elbphilharmonie, Hamburg, Duitsland

Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.