WK Handbal (V): kwartfinale ‘Nederland vs. Noorwegen’ live kijken op tv en online | Dinsdag 12 december 2023

Het is de Nederlandse handbalsters gelukt om zich te plaatsen voor de kwartfinale van het WK Handbal voor vrouwen. Veel sportliefhebbers vragen zich af hoe ze tijdens het WK Handbal de groepswedstrijd tussen Nederland en Noorwegen op tv en online kijken kunnen op dinsdag 12 december 2023 om 20:30 uur Nederlandse tijd. De winnaar stroomt door naar de halve finale. In dit artikel geven wij aan of deze wedstrijd op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals NetflixAmazon Prime Videodiscovery+Disney+HBO MaxNLZIETVideolandViaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast lees je welke televisiezender het mondiale handbaltoernooi eventueel ook vertoont.

Waar kun je de kwartfinale tussen Nederland en Noorwegen op dinsdag 12 december 2023 online kijken?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van grote handbalwedstrijden. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van de kwartfinale tussen Nederland en Noorwegen op het WK Handbal voor vrouwen per videodienst in Nederland. Ook zijn we dieper in het toernooi gedoken, zodat jij direct op de hoogte bent voordat je begint met kijken.

Viaplay➡️ Ga meteen naar de kwartfinale Nederland vs. Noorwegen bij Viaplay. Deze streamingdienst heeft in Nederland de uitzendrechten van het WK Handbal voor vrouwen in handen. Hierdoor kijk je hier live om 20:30 uur naar de kwartfinale van de Nederlandse handbalsters.
Ziggo SportDe oranje provider had de uitzendrechten voor het WK handbal voor mannen in handen, maar momenteel kun je de gelijkende strijd voor vrouwen er niet zien.
⛔️ discovery+Helaas is het bij deze streamingdienst niet mogelijk om naar handbal te kijken. Wel kun je hier voor andere sporten terecht, waaronder wielrennen en golf.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als handbal te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ ESPNVia de vier zenders en het online platform van ESPN kun je onder andere kijken naar voetbal uit de Eredivisie en nog veel meer sport, maar dit handbaltoernooi is niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je geen sport kijken bij HBO Max in Nederland.
⛔️ NetflixBij Netflix kun je dit WK Handbal jammer genoeg niet zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen uit de handbalwereld worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.

Tv-zender die de kwartfinale tussen Nederland en Noorwegen uitzendt

Er is geen tv-zender beschikbaar van de streamingdienst Viaplay waarop de match wordt vertoond, wat betekent dat je dus niet lineair naar deze wedstrijd kunt kijken. Gelukkig betekent dat niet dat je op een klein schermpje aangewezen bent. Er zijn namelijk allerlei mogelijkheden om Viaplay op tv te kijken. Daarvan zijn de Chromecast en Apple TV natuurlijk twee van de meest populaire en breed bekende opties.

Meer informatie over het WK Handbal voor vrouwen 2023

De eerste groepsfase van het WK Handbal voor vrouwen ging op donderdag 30 november 2023 van start. Nederland werd samen met Tsjechië, Congo en Argentinië in groep H ingedeeld. De drie beste teams kwalificeren zich voor de hoofdronde van het toernooi. Daar worden zij vervolgens verdeeld in vier poules van ieder zes landen.

Na een ongeslagen reeks, zijn de Oranje handbalsters groepswinnaar geworden. Zij komen in de hoofdronde terecht bij de beste drie teams uit groep G. Dit zijn Brazilië, Oekraïne en Spanje. Alleen de beste twee teams uit deze poule stromen door naar de kwartfinales. Nederland is ook in deze groep de grote winnaar geworden, waardoor zij nu de kwartfinale spelen.

CompetitieWK Handbal voor vrouwen
SportHandbal
DatumDinsdag 12 december 2023
Locatie🇳🇴 Noorwegen, 🇩🇰 Denemarken, 🇸🇪 Zweden

Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.