Het vernieuwde HBO Max is live (en dit is wat er is veranderd)

Het is zover: vandaag verschijnt het vernieuwde HBO Max. Dat betekent een nieuwe app, een nieuw aanbod én nieuwe prijzen. In dit artikel vertellen we je er alles over en laten we je weten wat er precies veranderd is.

— Klik om te springen op deze pagina —
📱 Nieuwe app
💰 Nieuwe prijzen
🎥 Nieuw aanbod
🍿 Bestaande abonnees

Vernieuwde HBO Max vandaag gelanceerd

Discovery en AT&T’s WarnerMedia hebben een tijdje terug de handen ineengeslagen. Sindsdien ken je het bedrijf als Warner Bros. Discovery. Door de fusie van hun moederbedrijven moesten ook de twee streamingdiensten (discovery+ en HBO Max) samengevoegd worden. En dat levert het vernieuwde HBO Max op.

In Amerika en andere delen van de wereld kennen ze deze nieuwe streamingdienst, die op verschillende plaatsen al een tijdje gelanceerd is, als Max. Om in Nederland een conflict met Omroep Max te voorkomen, blijft het bij ons wél gewoon HBO Max heten. De vernieuwde streamingdienst wordt hier op dinsdag 11 juni 2024 uitgerold.

HBO Max krijgt een nieuwe app

Met een nieuwe streamingdienst, komt ook een nieuwe app. Als je vandaag de huidige HBO Max-app opent, krijg je het verzoek om de nieuwe app te downloaden. Kijk je via de website, dan word je automatisch doorverwezen naar de nieuwe streamingomgeving. Er is achter de schermen hard gewerkt aan verbeteringen, waardoor er onder meer nieuwe functionaliteiten zijn. Zo zijn er verbeterde zoekfuncties en is er geoptimaliseerde personalisatie.

Dit zijn de nieuwe prijzen van HBO Max

HBO Max kostte voorheen €7,99 per maand, maar met de lancering van het nieuwe platform komen er nieuwe abonnementsvormen én prijzen. Vanaf nu kun je kiezen voor Basic, Standaard en Premium.

Basic kost je €5,99 per maand en is een abonnement waarbij je reclame voorgeschoteld krijgt. Deze advertenties zullen vertoond worden voor, tijdens en na je series en films. Geen zin in reclame? Dan kun je ook nog kiezen voor Standaard en Premium. Het verschil tussen deze twee zit hem naast de prijs (Standaard is €9,99 per maand, Premium €13,99 per maand) onder meer in het aantal apparaten waarmee je kunt kijken, de videoresolutie en het aantal beschikbare downloads. Hieronder zetten de grootste verschillen tussen de drie nieuwe abonnementen op een rij:

BasicStandaardPremium
Prijs per maand€5,99€9,99€13,99
AdvertentiesJaNeeNee
Aantal apparaten tegelijk2 aparaten2 apparaten4 apparaten
BeeldkwaliteitFull HD (1080p)Full HD (1080p)Full HD (1080p) en 4K
Dolby Atmos 5.1 Surround SoundNeeNeeJa
Aantal downloadsGeen downloadsMaximaal 30 downloadsMaximaal 100 downloads

Daarnaast introduceert HBO Max de Sport add-on. Dit is als extra aan alle drie de abonnementen toe te voegen en hiermee kun je live naar sportevenementen kijken. Ook zijn de live lineaire kanalen Eurosport 1 en Eurosport 2 hiermee te volgen. Het kost je maandelijks €5 extra.

Het vernieuwde aanbod van HBO Max

Het vernieuwde HBO Max is dus een combinatie van discovery+ en HBO Max zoals je dat al kende. Dit zie je ook terug in het aanbod. Zo wordt van discovery+ het real-life entertainment overgenomen en kun je genieten van programma’s als Eating With My Ex en 90 Day Fiancé. Ook de sportliefhebber kan dankzij discovery+ bij het nieuwe platform terecht. Alle internationale sportuitzendingen van het Eurosports premium-abonnement zijn namelijk beschikbaar voor abonnees, bij zowel Basic als Standaard en Premium. Zo kijk je deze zomer alles van de Olympische Spelen in Parijs op HBO Max, welk abonnement je ook neemt.

Daarnaast wordt de huidige programmering van HBO Max natuurlijk gewoon overgenomen, wat betekent dat je kunt genieten van topseries als Euphoria, The Last of Us en House of the Dragon (seizoen 2 verschijnt op 17 juni) en geprezen films als Barbie, Wonka en Dune: Part Two.

Dit kunnen bestaande abonnees verwachten

Wat kun je nu verwachten als bestaande abonnee? Volgens HBO Max wordt alles overgezet. De facturerings- en inloggegevens blijven hetzelfde en ook de profielen, kijkgeschiedenis en kijklijst raak je niet kwijt. Als jij een abonnement had op HBO Max, hoef je nu dus geen nieuw abonnement af te sluiten. Je gaat automatisch over naar het Standaard-abbo voor €9,99, maar kunt dit natuurlijk altijd aanpassen naar Basic of Premium.

Was je er bij de lancering vroeg bij en geniet je daarom van de levenslange korting? Ook die blijft gewoon gelden, mits je je huidige abonnement behoudt (Standaard). Heb je nu 4K en Dolby Atmos, dan blijft ook dat behouden. Dit geeft HBO Max op hun social media aan:

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.