Komt er een ‘Avatar 3’? – Releasedatum, trailer en meer

Na dertien jaar wachten was het afgelopen jaar eindelijk zover: het langverwachte vervolg op hitfilm Avatar (2009) verscheen in de bioscoop. Avatar 2: The Way of Water was net zo’n succes en daarom vragen heel veel mensen zich af of er nóg een vervolg komt. Oftewel: komt er een Avatar 3? In dit artikel delen we al het nieuws dat we tot nu toe weten.

Alles over ‘Avatar 3’

In dit artikel vertellen we je alles wat we tot nu toe weten over Avatar 3, zodat je alle up-to-date informatie op een rijtje hebt.

— Klik om te springen op deze pagina —
Komt er een Avatar 3?
📅 Wanneer komt Avatar 3?
🍿 Waar gaat het verhaal van Avatar 2 over?

Komt er een ‘Avatar 3’?

Goed nieuws voor de fans van Avatar: we hoeven Pandora nog lang niet te verlaten. Naar verluidt worden er zelfs nog drie films binnen het universum gemaakt! Het derde deel gaat naar alle waarschijnlijkheid Avatar: The Seed Beater heten en er wordt al hard aan gewerkt.

We hebben namelijk mede zo lang op Avatar 2 moeten wachten omdat de makers op hetzelfde moment met Avatar 3 en 4 bezig waren. Naar het schijnt heeft James Cameron, de regisseur van de filmreeks, al 95% van Avatar 3 gefilmd en zijn er zelfs al stukjes van het vierde deel opgenomen. Omdat de post-productie bij deze films wel even wat tijd in beslag neemt, moeten we nog eventjes wachten voordat we Avatar 3 in de bioscoop kunnen bewonderen.

Wanneer komt ‘Avatar 3’?

We hebben zelfs al een releaseperiode voor Avatar 3: december 2025. Als de post-productie niet vertraagd wordt, kunnen we dus over ruim twee jaar naar de nieuwe film kijken.

Ook voor Avatar 4 (mogelijke titel Avatar: The Tulkun Rider) en Avatar 5 (mogelijke titel Avatar: The Quest for Eywa) worden er al voorzichtig releaseperiodes genoemd: Avatar 4 in december 2029 en Avatar 5 in december 2031. Uiteraard kunnen hier altijd nog dingen tussendoor komen en moeten we de officiële informatie tegen die tijd afwachten, maar voor nu hebben we dus een grove schatting van hoe de komende jaren er op het gebied van Avatar uit gaan zien. Van nieuwe informatie houden we je altijd op de hoogte via je mail.

Deel(Voorlopige) titel(Voorlopig) releasejaarSoort
1Avatar2009Film
2Avatar: The Way of Water2022Film
Avatar: The Deep Dive2022Docu
3Avatar: The Seed Beater2025Film
4Avatar: The Tulkun Rider2029Film
5Avatar: The Quest for Eywa2031Film

Waar gaat het verhaal van ‘Avatar 2: The Way of Water’ over?

Avatar: The Way of Water speelt zich meer dan tien jaar na de gebeurtenissen van de eerste film af. De film vertelt het verhaal van de familie Sully (Jake, Neytiri en hun kinderen). We zien de problemen die hen achtervolgen, de moeite die ze doen om elkaar te beschermen, de gevechten die ze voeren om in leven te blijven en de tragedies die ze doorstaan.

TitelAvatar: The Way of Water
Jaar2022
SoortFilm
Duur3 uur en 12 minuten
TaalEngels
CategorieActie, Avontuur, Fantasie
RegisseurJames Cameron
CastMichelle Yeoh, Zoe Saldana, Sam Worthington, Kate Winslet, Giovanni Ribisi, Sigourney Weaver

Synopsis: The Walt Disney Company

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.