Komt er een ‘Avatar 3’? – Releasedatum, trailer en meer

Na dertien jaar wachten was het in 2022 eindelijk zover: het langverwachte vervolg op hitfilm Avatar (2009) verscheen in de bioscoop. Avatar 2: The Way of Water was net zo’n succes en daarom vragen heel veel mensen zich af of er nóg een vervolg komt. Oftewel: komt er een Avatar 3? In dit artikel delen we al het nieuws dat we tot nu toe weten.

Komt er een ‘Avatar 3’?

Goed nieuws voor de fans van Avatar: we hoeven Pandora nog lang niet te verlaten. Naar verluidt worden er zelfs nog drie films binnen het universum gemaakt! Het derde deel gaat naar alle waarschijnlijkheid Avatar: The Seed Beater heten en er wordt al hard aan gewerkt.

We hebben namelijk mede zo lang op Avatar 2 moeten wachten omdat de makers op hetzelfde moment met Avatar 3 en 4 bezig waren. Naar het schijnt heeft James Cameron, de regisseur van de filmreeks, al 95% van Avatar 3 gefilmd en zijn er zelfs al stukjes van het vierde deel opgenomen. Omdat de post-productie bij deze films wel even wat tijd in beslag neemt, moeten we nog eventjes wachten voordat we Avatar 3 in de bioscoop kunnen bewonderen.

Wanneer komt een ‘Avatar 3’?

We hebben al een releasedatum voor Avatar 3: 20 december 2024. Als de post-productie niet vertraagd wordt, kunnen we dus over twee jaar naar de nieuwe film kijken.

Ook voor Avatar 4 (mogelijke titel Avatar: The Tulkun Rider) en Avatar 5 (mogelijke titel Avatar: The Quest for Eywa) worden er al voorzichtig releasedata genoemd: Avatar 4 op 18 december 2026 en Avatar 5 op 22 december 2028. Uiteraard kunnen hier altijd nog dingen tussendoor komen en moeten we de officiële informatie tegen die tijd afwachten, maar voor nu hebben we dus een grove schatting van hoe de komende jaren er op het gebied van Avatar uit gaan zien. Van nieuwe informatie houden we je altijd op de hoogte via je mail.

Waar gaat het verhaal van ‘Avatar 2: The Way of Water’ over?

Avatar The Way of Water speelt zich meer dan tien jaar na de gebeurtenissen van de eerste film af. De film vertelt het verhaal van de familie Sully (Jake, Neytiri en hun kinderen). We zien de problemen die hen achtervolgen, de moeite die ze doen om elkaar te beschermen, de gevechten die ze voeren om in leven te blijven en de tragedies die ze doorstaan.

TitelAvatar: The Way of Water
Jaar2022
SoortFilm
Duur3 uur en 12 minuten
TaalEngels
CategorieActie, Avontuur, Fantasie
RegisseurJames Cameron
CastMichelle Yeoh, Zoe Saldana, Sam Worthington, Kate Winslet, Giovanni Ribisi, Sigourney Weaver
Avatar: The Way of Water | New Trailer

Veelgestelde vragen

  • Wanneer komt ‘Avatar 3’?

    Op dit moment is er al een releadsedatum geprikt voor het vervolg op Avatar (2009) en Avatar 2: The Way of Water (2022). Avatar 3 moet op 20 december 2024 te zien zijn.

  • Waar is ‘Avatar’ online te kijken?

    Avatar is gemaakt door The Walt Disney Company en is daarom te streamen bij Disney+. Momenteel kun je deze film op andere streamingdiensten als Netflix, Amazon Prime Video en HBO Max niet vinden. Wel is hij bij TVOD-streamingdienst Pathé Thuis te zien.


Synopsis: The Walt Disney Company

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.