Alle ‘Ice Age’-films en shorts in chronologische volgorde (en waar je ze online kijkt)

Ice Age neemt ons mee naar de ijstijd van 20.000 jaar geleden, waar we een mammoet, sabeltandtijger, luiaard en eekhoorn volgen. Hoewel de laatste officiële Ice Age-film alweer in 2016 verscheen, wil je je misschien toch wel weer eens aan een filmmarathon wagen. Maar met welk deel moet je dan eigenlijk beginnen en welke volgen daarop? Oftewel: wat is de chronologische volgorde van alle Ice Age-films? En waar kun je ze online kijken? In dit artikel delen we alles met je wat je moet weten.

Alle Ice Age-films in chronologische volgorde

In 2006 was het tijd voor de allereerste Ice Age-film. We werden geïntroduceerd in de wereld van mammoet Manfred, luiaard Sid en sabeltandtijger Diego. Sindsdien zijn er verschillende lange speelfilms én korte films verschenen. Maar in welke volgorde moet je al deze films nu eindelijk kijken? Hieronder zetten we de chronologische volgorde van alle Ice Age-films op een rijtje. Dit komt overeen met de volgorde waarin de films en shorts uitgebracht werden.

VolgordeTitelReleasejaarSoort
1Ice Age2002Film
2Gone Nutty2002Korte film
3Ice Age: The Meltdown2006Film
4No Time for Nuts2006Korte film
5Surviving Sid2008Korte film
6Ice Age: Dawn of the Dinosaurs2009Film
7Scrat’s Continental Crack Up Part 12010Korte film
8Scrat’s Continental Crack Up Part 22011Korte film
9Ice Age: A Mammoth Christmas2011Korte film
10Ice Age: Continental Drift2012Film
11Cosmic Scrat-tastrophe2015Korte film
12Ice Age: Collision Course2016Film
13Ice Age: The Great Egg-Scapade2016Korte film
14Scrat: Spaced Out2016Korte film
15The Ice Age Adventures of Buck Wild2022Film

Waar kun je ‘Ice Age’ online kijken?

Nu weet je in welke volgorde je de Ice Age-films moeten kijken, maar misschien is het nog niet helemaal duidelijk waar je voor het streamen precies terechtkunt. Allereerst heeft Disney+ alle lange films aan de bibliotheek toegevoegd. Hier kun je ook enkele shorts vinden, al zijn die soms ook op YouTube te bekijken.

De vijf speelfilms zijn daarnaast ook te streamen bij TVOD-streamingdienst Pathé Thuis. Bij die laatste hoef je geen abonnement te hebben om films te streamen, maar kun je iedere titel los kopen of huren. Koop je de film bij Pathé Thuis, dan blijft deze voor altijd in je bibliotheek staan. Je kunt hem dan zo vaak bekijken als je wilt. Bij huren heb je 30 dagen de tijd om te beginnen met kijken. Na 48 uur verdwijnt de film vervolgens uit je bibliotheek.

→ Geen abonnement op Disney+? Bekijk hier alle Ice Age-films op Pathé Thuis 🎬

Andere legendarische filmreeksen

Nu het duidelijk is in welke volgorde je de Ice Age-films het beste kunt bekijken, ben je misschien ook wel geïnteresseerd in een zelfde soort geheugensteuntje voor andere fantastische filmreeksen. Eerder hebben wij bijvoorbeeld al de ultieme volgorde van alle The Hunger Games-films, de juiste volgorde van alle Spider-Man films en natuurlijk de volgorde van alle Marvel-films op een rij gezet. Ideaal voor je volgende filmmarathon, al mag je dan wel flink wat ruimte vrijmaken in je agenda. Veel kijkplezier!

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.