Dit is alles wat je moet weten over de nieuwe Harry Potter-serie op HBO Max

Het nieuws zal je de afgelopen dagen vast niet ontgaan zijn: HBO Max heeft een heuse Harry Potter-serie aangekondigd! Ruim tien jaar na het verschijnen van de laatste film zullen Harry, Ron en Hermione dus terugkeren naar je scherm. Maar is het eigenlijk een nieuw verhaal of komen de boeken van J.K. Rowling opnieuw tot leven, keren Daniel Radcliffe en zijn collega’s terug en welke releasedatum kunnen we noteren in onze agenda? In dit artikel vertellen we je alles wat we weten over de serie.

→ Bespaar nu ruim 34% op HBO Max met films en series van Warner Bros, HBO, Cartoon Network, DC, Max Originals en meer ✅

Waar gaat de Harry Potter-serie precies over?

HBO Max, dat door de fusie met Discovery in 2024 zal doorgaan onder de naam Max, zet een gewaagde stap: zij komen met een remake van een van de meest bekende én geliefde filmreeksen ooit. Na de acht succesvolle Harry Potter-films, waarvan de eerste in 2001 en de laatste in 2011 verscheen, is het tijd voor een nieuwe versie van het verhaal, zo stelt de paarse streaminggigant.

Dit wordt dus een remake en dat betekent dat het verhaal dat we al kennen uit de boeken van J.K. Rowling nieuw leven ingeblazen wordt. We leren geen andere personages kennen, maar volgen wederom Harry Potter en zijn vrienden Ron en Hermione, die studeren op Hogwarts en de strijd aangaan met Hij-Die-Niet-Genoemd-Mag-Worden Voldemort.

Wel zal deze nieuwe versie, in de woorden van J.K. Rowling, “zorgen voor een mate van diepte en detail die alleen kan worden geboden door een lange televisieserie”. Het is namelijk de bedoeling dat elk boek van de serie één seizoen zal beslaan en zo moet dit een tienjarig project worden waarin we getrakteerd worden op een hoop nieuwe elementen van de Wizarding World. In een serie van tien afleveringen kun je nu eenmaal meer dan in een film van twee uur. Zo kunnen we door deze serie “Hogwarts op een hele nieuwe manier leren kennen”.

Harry Potter Max Original Series | Official Announcement | Max

Wie zitten er in de cast van de serie?

Hoewel we al onze geliefde personages weer terug gaan zien, betekent dit niet dat Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint hun opwachting weer maken. Max heeft namelijk laten weten dat we op een geheel nieuwe cast kunnen rekenen.

Wie weet zien we de sterren van de originele films in kleine bijrollen terug, maar personages als Harry Potter, Hermione Granger en Ron Weasley zullen door andere acteurs ingekleurd worden. Leuk weetje: er zijn wel geruchten dat Tom Felton, de acteur die ooit de rol van Draco Malfoy vertolkte, zal terugkeren als Draco’s vader Lucius Malfoy. Helaas is dit nog niet officieel bevestigd.

Welke kersverse acteurs de Wizarding World dan wél zullen betreden, dat weten we op dit moment nog niet. Wordt vervolgd!

Wie werken mee aan de Harry Potter-serie?

De auteur van de orignele reeks, J.K. Rowling, is betrokken bij de productie van de serie. Dit ondanks de controverses rondom haar recente transfobische uitspraken. Andere namen die nu genoemd worden zijn die van Neil Blair (die meewerkte aan de Fantastic Beasts-reeks) en Ruth Kenley-Letts (Strike). Ook de naam van David Heyman, de producer van de originele Harry Potter-films, komt voorbij, al is het nog niet zeker of hij daadwerkelijk betrokken zal zijn bij de nieuwe serie.

Wanneer komt de Harry Potter-serie op Max?

Op dit moment is slechts de komst van de gloednieuwe serie aangekondigd, maar heeft Max ons nog niet verteld wanneer we dan precies voor de buis kunnen gaan zitten. Omdat de productie nog moet beginnen verwachten we nog minstens tot 2025 of 2026 te moeten wachten.

Uiteraard houden wij het laatste nieuws altijd nauwlettend in de gaten en geven we je direct een seintje via je mail en onze social media-kanalen als hier meer over bekend is.

📺 Je tot die tijd vermaken? Hier op HBO Max kijk je nu naar alle acht Harry Potter-films, de Fantastic Beasts-reeks en een aantal leuke specials, waaronder de reünie van de castleden.

Zijn er eigenlijk al beelden van de serie?

Helaas zijn er nog geen beelden die we met je kunnen delen. Gelukkig kunnen we tijdens het wachten op de Harry Potter-serie nog wel genieten van heerlijke momenten uit de acht films.

100 Moments That Made Us Fall in Love with Harry Potter

Synopsis: Warner Bros. Pictures

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.