Zo kijk je alle Harlan Coben-series op Netflix in de juiste volgorde

Dit jaar werden we getrakteerd op Fool Me Once, waarmee alweer de achtste Harlan Coben-serie op Netflix een feit was. Iedere titel is voorzien van een hoop plotwendingen en zorgt ervoor dat je op het puntje van je stoel zit. Misschien wil je alle series wel een keer zien, maar is er dan nog een juiste volgorde die je moet aanhouden bij het kijken? Dat lees je in dit artikel.

Dit is de juiste volgorde van alle ‘Harlan Coben’-series op Netflix

Netflix heeft de Amerikaanse auteur Harlan Coben helemaal gevonden. Sinds 2018 zijn er op de streamingdienst al acht series verschenen die gebaseerd zijn op zijn boeken. We begonnen met Safe en eindigden, voor nu, met Fool Me Once. Maar is er nog een bepaalde kijkvolgorde die gewenst is? Goed om te weten is dat alle Harlan Coben-series een eigen verhaal hebben. Dit betekent dat je de series in principe in alle volgordes kan kijken.

Om toch een beetje houvast te hebben, hebben we hieronder twee mogelijke kijkvolgordes voor je op een rij gezet: op volgorde van releasejaar of op volgorde van kwaliteit (van slechtste naar beste serie).

Harlan Coben-series op volgorde van releasejaar

Er zijn inmiddels acht Harlan Coben-series te vinden op Netflix. In 2018 werd Safe uitgebracht, waarna nog drie Engelstalige, één Spaanstalige, één Franse en één Poolse serie volgden. Mocht je deze series op volgorde van releasedatum kijken, dan is dit hoe je dat doet:

VolgordeTitelJaarTaal
1Safe2018Engels
2The Stranger2020Engels
3The Woods2020Pools
4The Innocent2021Spaans
5Spoorloos2021Frans
6Stay Close2021Engels
7Hold Tight2022Pools
8Fool Me Once2024Engels

Alle Harlan Coben-series van slechtst naar best

Het zou kunnen dat je het liefst alleen de beste series wil kijken. We hebben hieronder de acht titels op volgorde gezet van slechtst naar best en dit hebben we gedaan op basis van het IMDb-cijfer. De slechtste serie is met een 6.2 de Poolse serie Hold Tight, het beste werk is het Spaanse The Innocent met een 7.8. Fool Me Once is met een 6.8 de absolute middenmoot. Hieronder vind je de complete lijst, gerangschikt van slechtst naar best.

NummerSerieJaarIMDb-cijfer
8Hold Tight20226.2
7Spoorloos20216.3
6The Woods20206.6
5Fool Me Once20246.8
4Stay Close20216.9
3Safe20187.2
2The Stranger20207.3
1 🏆The Innocent20217.8

Goed nieuws: er komen meer Harlan Coben-series

Harlan Coben heeft in 2018 een deal gesloten met Netflix waarin vastgelegd werd dat de streaminggigant toegang zou hebben tot 14 van zijn boeken om die om te zetten in spannende series. Dit betekent dat het nog niet klaar is en er als het goed is zeker nog zes series komen. De eerste twee nieuwe boekverfilmingen zijn inmiddels ook al aangekondigd: dat worden Missing You en Run Away. De releasedata van deze series zijn nog onbekend.

→ Alle Harlan Coben-series op Netflix al gezien? Bekijk direct Harlan Coben’s Shelter op Amazon Prime Video 🍿

Alle nieuwe films en series op Netflix

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op Netflix zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand. Ook kun je alvast vooruit kijken, zodat je van tevoren weet welke nieuwe titels in Netflix’ planning staan. Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix in Nederland te vinden. In de tabel vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen.

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.