Dit moet je zien: de spannende trailer van ‘The Handmaid’s Tale’ seizoen 5

We hoeven er nog maar een paar weekjes op te wachten en dan is het vijfde seizoen van The Handmaid’s Tale te zien op Videoland. Eerder werd er al een teaser gedeeld, maar nu is de officiële trailer er ook eindelijk. En aan de beelden te zien, belooft het weer een bloedstollend spannend seizoen te worden. Bekijk de trailer hierboven.

‘The Handmaid’s Tale’ seizoen 5 komt in september naar Videoland

Het vijfde seizoen van The Handmaid’s Tale is vanaf 15 september 2022 te zien bij Videoland. Op die datum worden de eerste twee afleveringen gelanceerd, daarna volgt er iedere week op de donderdag een gloednieuwe aflevering. In totaal zal het vijfde seizoen bestaan uit 10 afleveringen.

Goed om te weten: jarenlang was The Handmaid’s Tale van de openbaar beschikbare streamingdiensten in Nederland alleen op Videoland te zien, maar vanaf september komt daar verschil in. Een tijdje terug werd namelijk duidelijk dat Videoland de exclusiviteit verloren heeft en HBO Max de uitzendrechten in de wacht heeft weten te slepen. Dit video on demand-platform zal de eerste vier seizoenen op 15 september aan haar aanbod toevoegen. Maar voor het vijfde seizoen kun je voorlopig wel alleen op Videoland terecht.

Verhaal en informatie van ‘The Handmaid’s Tale’

De bekroonde bestseller van Margaret Atwood vormt de basis van deze beklemmende dramaserie. In het dystopische Gilead, ooit onderdeel van de Verenigde Staten, heerst een fundamentalistisch regime. De geboortecijfers zijn dramatisch gekelderd en de weinige vrouwen die nog vruchtbaar zijn, worden tot staatseigendom gemaakt. June is een van deze dienstmaagden. Haar eigen dochter is van haar afgenomen en ze wordt nu geacht een kind te baren voor commandant Fred. June weigert zich in deze rol te schikken en doet er alles aan om haar dochter terug te vinden en haar toekomstige kind te beschermen tegen Gilead.

TitelThe Handmaid’s Tale
Jaar2017-
SoortSerie
Duur5 seizoenen
TaalEngels
IMDb8,4 uit 219.000 stemmen
CategorieDrama, Mysterie
CastKari Skogland, Elisabeth Moss, Yvonne Strahovski, Max Minghella
KijkenVideoland en HBO Max

Synopsis: Videoland
Afbeelding: Hulu / MGM Television

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.