Drie streamingdiensten zetten ‘The Handmaid’s Tale’ online

Jarenlang was Videoland de enige algemeen toegankelijke streamingdienst in Nederland met de uitzendrechten voor de razend populaire dramaserie The Handmaid’s Tale. Dit is binnenkort echter verleden tijd, want nieuwkomer HBO Max heeft de serie in de wacht weten de slepen en zal de eerste 4 seizoenen binnenkort in Nederland uitzenden. Net als Amazon Prime Video deze week ook al deed. Vanaf 15 september 2022 gaat op Videoland het gloednieuwe vijfde seizoen van start.

→ Je kunt nu 30 dagen gratis naar alle films en series op Amazon Prime Video kijken ✅

Kijkcijferkanon naar de concurrent: naast Videoland zullen ook HBO Max en Amazon Prime Video ‘The Handmaid’s Tale’ in aanbod Nederland opnemen

Een paar weken geleden heeft Warner Bros. Discovery’s nieuwe streamingdienst HBO Max laten weten welke nieuwe films en series we binnenkort in het Nederlandse aanbod van het video on demand-platform kunnen verwachten. Hieruit ontstonden voorlopige overzichten met nieuwe titels per augustus 2022, september 2022 en oktober 2022.

Afgelopen maand verschenen onder andere seizoen 1 van de Game of Thrones-prequelserie House of the Dragon, seizoen 1-2 van Pennyworth en seizoen 1-9 van The Office US online. Vanaf september zouden we naast seizoen 6 van Rick & Morty en de muzikale biopic Elvis ook vanaf de 15e dag van de maand kunnen gaan genieten van seizoen 1-4 van de hitserie The Handmaid’s Tale. Nu blijkt echter dat de release door HBO Max tot nader order is uitgesteld, zo laat de communicatie-afdeling aan onze redactie weten. We zullen je een update sturen via je mail en het melden op onze website + social media kanalen zodra we een nieuwe datum krijgen.

“Helaas is The Handmaids Tale voor nu uitgesteld. Zodra we een nieuwe datum hebben, zullen we deze communiceren.”
– Communicatie-afdeling van Warner Bros. Discovery (HBO Max)

Inmiddels blijkt dat er wel een andere streamingdienst is die direct alle vier de eerdere seizoenen online heeft gezet, want je kunt nu hier op Amazon Prime Video naar The Handmaid’s Tale kijken.

Razend populaire serie die in de Verenigde Staten door Hulu wordt uitgezonden

Eerder was Videoland de enige voor iedereen toegankelijke* streaminglocatie van THT in Nederland, en dat was te merken. In het lijstje van titels die ‘nu populair’ zijn op de videodienst staat The Handmaid’s Tale geregeld vermeld naast de ziekenhuisserie New Amsterdam, de actieserie S.W.A.T. en verschillende reality kijkcijferkanonnen als Temptation Island, B&B Vol Liefde en Ex on the Beach: Double Dutch. De lancering van nieuwe streamingdiensten in de markt blijkt dus ook voor Videoland een hele kluif, want die exclusiviteit van The Handmaid’s Tale zijn ze binnenkort kwijt.

De aankoop van Amazon Prime Video + HBO Max is opvallend, want je zou kunnen denken dat Disney+ eerder aanspraak maakt op de Nederlandse uitzendrechten van de hitserie. In de Verenigde Staten wordt The Handmaid’s Tale namelijk uitgezonden bij Hulu, een streamingdienst die voor het meerendeel in handen is van The Walt Disney Company. Daardoor zijn meerdere Hulu Originals als The Kardashians, Only Murders in the Building, Pam & Tommy en Dopesick in Nederland alleen bij Disney+ te streamen. Voorlopig lijkt THT zich dus echter niet bij dat rijtje te voegen.

Gloednieuwe seizoen 5 voorlopig alleen in handen van Videoland

Recentelijk werd ook bekendgemaakt dat het gloednieuwe vijfde seizoen van The Handmaid’s Tale binnenkort op Videoland zal worden gelanceerd. Op 15 september a.s. is het zover en de eerste beelden van de aankomende set afleveringen zijn inmiddels al vertoond.

Voorlopig lijkt het er dus op dat seizoen 5 in Nederland nog wél exclusief bij Videoland zal blijven, want HBO Max en Amazon Prime Video verkrijgen alleen nog de rechten van S1-4. Of, en zoja wanneer, S5 ook door andere partijen zal worden aangekocht is momenteel nog onbekend.

Verhaal en informatie van ‘The Handmaid’s Tale’

De bekroonde bestseller van Margaret Atwood vormt de basis van deze beklemmende dramaserie. In het dystopische Gilead, ooit onderdeel van de Verenigde Staten, heerst een fundamentalistisch regime. De geboortecijfers zijn dramatisch gekelderd en de weinige vrouwen die nog vruchtbaar zijn, worden tot staatseigendom gemaakt. June is een van deze dienstmaagden. Haar eigen dochter is van haar afgenomen en ze wordt nu geacht een kind te baren voor commandant Fred. June weigert zich in deze rol te schikken en doet er alles aan om haar dochter terug te vinden en haar toekomstige kind te beschermen tegen Gilead.

TitelThe Handmaid’s Tale
Jaar2017-
SoortSerie
Duur5 seizoenen
TaalEngels
IMDb8,4 uit 219.000 stemmen
CategorieDrama, Mysterie
CastKari Skogland, Elisabeth Moss, Yvonne Strahovski, Max Minghella

Synopsis: Videoland

* Naast Videoland heeft ook Ziggo Movies & Series de serie The Handmaid’s Tale in haar aanbod opgenomen, maar het is niet voor iedereen in Nederland mogelijk om een abonnement op deze streamingdienst af te sluiten. Je moet hiervoor namelijk klant bij de provider zijn. Tot september 2022 was Videoland dus nog de partij die de serie exclusief aan álle Nederlanders aanbiedt.