Film1 stopt er na 34 jaar helemaal mee

Zojuist is door Sony bekendgemaakt dat het einde van Film1 in zicht is. Per 1 augustus 2019 trekt de techgigant de stekker uit de streamingdienst, zowel op TV als on demand. Dit nieuws werd naar buiten gebracht als antwoord op vragen van het Nederlands MediaNetwerk. Vice President Corporate Communications bij Sony Pictures Entertainment gaf vanuit de Verenigde Staten aan dat Film1 on demand, Film1, Film1 Action, Film1 Drama, Film1 Family en Film1 Premiere zullen stopen.

Film1 als streamingdienst

De streamingdienst lag al langere tijd onder vuur door meerdere fans. Het kreeg de kritiek een aanbod te hebben dat, ondanks de recente release dates van de films, veel te klein was voor het bedrag dat maandelijks betaald diende te worden. Nadat eerder deze week bekend werd gemaakt dat Film1 zou stoppen als zenderpakket op TV werd vandaag dan ook bekend dat het einde van de streamingdienst online in zicht is. Film1 zal per 1 augustus 2019 volledig opdoeken.

Film1 staat bekend als de oudste betaalde televisiezender van Nederland. Volgens insiders van Film1 heeft de opheffing te maken met de strijd om filmrechten in de industrie. Met de komst van Disney+ en de strijd tussen Netflix, Amazon Prime Video, Netflix en meer streamingdiensten leek Film1 het niet meer aan te kunnen genoeg filmrechten te kopen.

Streamingdienst op Streamwijzer

Aangezien de streamingdienst per 1 augustus 2019 offline zal gaan zal Streamwijzer het aanbod van Film1 bij blijven houden tot die datum. Vanaf dat moment zal de streamingdienst uit de aanbodvergelijking van Streamwijzer verdwijnen.

Film1 aanbod

Streamwijzer vergelijkt het aanbod van de streamingdiensten in Nederland. Momenteel is er overzicht van films en series op NetflixVideolandZiggo GO Movies & SeriesAmazon Prime Video, Film1, NPO Start Plus en NLZIET. Het aanbod per streamingdienst vind je hier: