‘Downton Abbey’-fans, opgelet! Eindelijk komt er een nieuw seizoen

Geweldig nieuws voor iedereen die fan is van Downton Abbey. Na acht jaar gewacht te hebben, staat er namelijk eindelijk een nieuw seizoen op de planning. De opnames van het zevende seizoen zijn volgens een insider zelfs al van start gegaan.

‘Downton Abbey’ krijgt tóch een zevende seizoen

Van 2010 tot 2015 verscheen het Britse kostuumdrama Downton Abbey op tv. We konden 47 afleveringen lang genieten van de avonturen van de de aristocratische familie Crawley en hun personeel, die met zijn allen in het landhuis Downton Abbey wonen. Daarna leek de serie voorgoed tot een einde gekomen te zijn en waren het alleen nog de films Downton Abbey (2019) en Downton Abbey: A New Era (2022) waar we van konden smullen. Maar nu blijkt dat er waarschijnlijk tóch nog een nieuw seizoen komt.

De Daily Mail laat weten dat Downton Abbey terugkeert. Sterker nog: de opnames zijn volgens een insider al gestart en voor nu lijkt het erop dat de nieuwe afleveringen al aan het einde van het jaar verschijnen.

Wat kun je van het nieuwe seizoen verwachten?

Het filmen van het nieuwe seizoen is in het geheim gebeurd en dus kunnen we ook nog niet veel delen over het plot of de cast. Zo weten we niet of de bekende gezichten uit de eerdere seizoenen en de films er weer bij zijn. Uiteraard houden we je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes en hoor je het direct van ons via je mail en onze social media-kanalen als we meer weten.

Meer informatie over ‘Downton Abbey’

De serie volgt het leven van de adellijke familie Crawley en hun bedienden op het Engelse landgoed Downton Abbey.

TitelDownton Abbey
SoortSerie
Jaar2010-2015
Duur6 seizoenen
TaalEngels
CategorieHistorie, Drama
IMDb8,7 uit 202.000 stemmen
MakerJulian Fellowes
CastHugh Bonneville, Jessica Brown Findlay, Samantha Bond, Laura Carmichael, Jim Carter, Raquel Cassidy, Brendan Coyle, Tom Cullen, Michelle Dockery, Kevin Doyle, Siobhan Finneran, Michael Fox, Joanne Froggatt, Matthew Goode, Harry Hadden-Paton, Thomas Howes, Lily James, Rob James-Collier, Rose Leslie, Phyllis Logan, Elizabeth McGovern, Sophie McShera, Lesley Nicol, Maggie Smith, Penelope Wilton

Synopsis: SkyShowtime

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.