Staat of komt de ‘Downton Abbey’-film op Netflix? En waar is hij nu online te zien?

Tot grote vreugde van liefhebbers van Britse kostuumdrama’s verscheen de razend populaire serie Downton Abbey op Netflix, al werd de serie tijdelijk uit het aanbod verwijderd terwijl hij naar de concurrenten was verplaatst. Nu worden we overspoeld met vragen van fans die benieuwd zijn of de gelijknamige film uit 2019 over de familie Crawley op Netflix zal verschijnen en waar deze anders online te bekijken is. Hier vind je het antwoord.

Komt of staat de Downton Abbey-film uit 2019 op Netflix?

Sinds de toevoeging van de Downton Abbey-serie aan het aanbod van Netflix heeft deze titel het meermaals weten te schoppen tot de Top 10 van meest bekeken films en series op de streamingdienst. Eerder was de film nog samen met de serie te zien bij concurrent Amazon Prime Video, waar hij in juni 2021 uit het aanbod verdween.

De hoop was dan ook dat de film gelijktijdig met de serie op Netflix zou verschijnen, maar dat is helaas niet gebeurd. Inmiddels is deze titel echter wel toegevoegd, want je kunt sinds 5 december op Netflix naar de Downton Abbey-film kijken in Nederland.

→ Benieuwd waar je de nieuwe film Downton Abbey: A New Era uit 2022 online kunt kijken? Lees er in dit artikel alles over 📺

Waar kun je de film Downton Abbey (2019) online kijken?

✅ Pathé Thuis➡️ Bekijk Downton Abbey nu op Pathé Thuis. Als je je nu gratis aanmeldt, dan kijk je je eerste film met tot 60% korting.
💿 Bol.comJe kunt de DVD-box en Blu-ray bij de online winkel Bol.com vinden. Ga direct naar Downton Abbey bij Bol.com.
💿 Amazon.nlOok bij Amazon’s webwinkel is de DVD-box (of Blu-ray) te vinden. Ga direct naar Downton Abbey bij Amazon.nl.
🔜 SkyShowtimeDe verwachting is dat deze film naar de nieuwe streamingdienst SkyShowtime komt, omdat de distributie wordt verzorgd door Universal Pictures (onderdeel van een van de twee bedrijven aan kop van het video on demand-platform). Dit is echter nog niet officieel bevestigd.
NetflixDeze film is sinds december 2022 ook in het aanbod van Netflix in Nederland opgenomen.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je deze film niet kijken bij deze videodienst, maar alle seizoenen van de serie zijn wel op HBO Max te zien.
⛔️ Amazon Prime VideoDe film is op dit moment niet te streamen met een abonnement op Amazon Prime Video. Je kunt wel hier alle seizoenen van de serie bekijken.
⛔️ NLZIETOp NLZIET kun je via de NPO genieten van alle afleveringen van Downton Abbey. Die zijn momenteel hier te zien. De film staat er echter niet online.
⛔️ ViaplayDeze nieuwe streamingdienst heeft in haar aanbod momenteel niet de serie Downton Abbey opgenomen.
⛔️ VideolandIn het aanbod van Videoland is de film nu niet te vinden.

Verhaal, details en trailer van de film

De Britse koning George V maakt een rondreis door Yorkshire, waarbij hij wil overnachten op Downton Abbey. Daar starten ze direct met de voorbereidingen want dit koninklijke bezoek moet vlekkeloos verlopen.

Jaar: 2019
Soort: Film
Duur: 1 uur en 58 minuten
Categorie: Drama, Romantiek
IMDb: 7,4 uit 45.000 stemmen
Regisseur: Michael Engler
Cast: Michelle Dockery, Maggie Smith, Elizabeth McGovern, Joanne Froggatt
Bestel: Bekijk direct bij Bol.com


Synopsis: Pathé Thuis