Wanneer en voor wie gaat de prijsverhoging bij Disney+ in?

Op 11 december 2020 werd bekendgemaakt dat er een prijsverhoging bij Disney+ gaat worden doorgevoerd van 29%. De abonnementen gaan van €6.99/maand naar €8.99/maand en van €69.99/jaar naar €89.99/jaar. Dit wordt op 23 februari 2021 doorgevoerd.

Waarom wordt de prijs van een abonnement op Disney+ verhoogd?

Disney is van plan om heel veel nieuwe Original films en series te publiceren en daarnaast worden onder het kopje Star vanaf 23 februari 2021 allerlei nieuwe titels voor volwassenen aan het aanbod toegevoegd. Om deze enorme boost in aanbod van de streamingdienst te kunnen bekostigen, wordt de prijs van een abonnement op Disney+ verhoogd door het video on demand-platform.

Wat kost Disney+ nu en wat wordt de prijs binnenkort?

De prijs van Disney+ wordt met ongeveer 29% procent verhoogd. In de tabel hieronder vind je wat de nieuwe prijzen van de twee verschillende abonnementen van de streamingdienst zullen worden.

Oude prijsNieuwe prijs
€6.99 per maand€8.99 per maand
€69.99 per jaar€89.99 per jaar

Wanneer gaat de prijsverhoging bij Disney+ in?

Vanaf 23 februari 2021 zal de prijsverhoging bij Disney+ in gaan voor nieuwe abonnees van de streamingdienst. Dat is ook de datum dat de eerste films en series in de categorie Star toegevoegd worden aan het aanbod van Disney+.

Wat zijn de kosten voor huidige en nieuwe abonnees?

Als huidige abonnee betaal je nog tot een half jaar na het invoeren van de prijsverhoging de oude lagere prijs, terwijl nieuwe abonnees direct de vernieuwde hogere prijs gaan betalen. Ga dus direct naar Disney+ om nu nog een goedkoper abonnement af te sluiten voor de oude prijs.


 1. Waarom wordt de prijs van een abonnement op Disney+ verhoogd?

  Disney+ voegt 1.000 nieuwe films en series toe aan Disney+ onder de categorie Star en produceert veel nieuwe Original film en series. Daarom wordt de prijs van de streamingdienst verhoogd.

 2. Wanneer gaat de prijsverhoging bij Disney+ in?

  Vanaf 23 februari 2021 komt de categorie Star op Disney+ en wordt de prijs van de streamingdienst verhoogd.

 3. Wat zijn de kosten voor huidige en nieuwe abonnees?

  Als je uiterlijk op 22 februari een abonnement op Disney+ afsluit, betaal je nog de oude prijs. Pas vanaf de eerste betaling na 23 februari zul je de verhoogde prijs betalen. Iedere huidige abonnee krijgt nog tot 23 augustus de oude lagere prijs en hierna de vernieuwde hogere prijs. Vooral mensen die nu nog een jaarabonnement afsluiten kunnen dus veel voordeel behalen door bijna een jaar de oude in plaats van de nieuwe prijs te betalen, maar ook abonnees met een maandabonnement hebben ruim een half jaar extra korting ten opzichte van nieuwe abonnees.

 4. Wat wordt de prijs van Disney+?

  De kosten van een abonnement op Disney+ zijn nu €8.99 per maand en €89.99 per jaar.

Wij zijn gek op het streamen van films, series, sport, podcasts en luisterboeken. Jij ook? Volg ons dan via onze website en social media kanalen voor het laatste nieuws over de beste content op de streamingdiensten in Nederland.