Top 10 Beste Kerstfilms op Disney+ in 2020

Sta jij al te trappelen om lekker met een dekentje op de bank te liggen met de familie tijdens de kerst en je favoriete kerstklassiekers op te zetten? Goed nieuws, want er is genoeg aanbod van toptitels voor de Kerst van 2020 op Disney+. Het decemberfeest wordt absoluut anders dan gebruikelijk door het Coronavirus, maar dat mag de filmpret niet drukken. Daarom vind je hier de Top 10 Beste Kerstfilms op Disney+ van 2020!

Top 10 Beste Kerstfilms op Disney+ in 2020

Disney+ is natuurlijk dé magische streamingdienst waar je terecht kunt om te genieten van de beste kerstfilms, waaronder de ideale kerstklassieker: Home Alone! Daarnaast verschijnt dit jaar een gloednieuwe film (Godmothered) net als de kersthit Noelle van 2019. Overigens kun je op Disney+ ook terecht voor kerstklassiekers als A Christmas Carol. Veel kijkplezier!

1. Home Alone (3 films)

Het zal je maar gebeuren! Je ouders gaan op vakantie en ze laten jou thuis achter! Als er dan ook nog inbrekers het op dat huis hebben voorzien, heb je de poppen aan het dansen.

Ga direct naar Home Alone op Disney+.

2. Godmothered (2020)

Als Eleanor, een jonge en onervaren toverfee-in-opleiding, een zoekgeraakte brief van een 10-jarig meisje in nood vindt, spoort ze haar op en ontdekt dat het meisje, Mackenzie, nu een 40-jarige alleenstaande moeder is. Nadat ze haar man enkele jaren eerder had verloren, heeft Mackenzie het idee van “Happily Ever After” bijna opgegeven, maar Eleanor is vastbesloten om Mackenzie een geluks-make-over te geven, of ze dat nu leuk vindt of niet.

Ga direct naar Godmothered op Disney+.

3. LEGO Star Wars Holiday Special (2020)

Terwijl haar vrienden zich voorbereiden op de Life Day-festiviteiten, onderneemt Rey samen met BB-8 een zoektocht om meer kennis over de Force te vergaren in een mysterieuze Jedi-tempel. Daar begint ze aan een avontuurlijke reis door de tijd langs geliefde momenten uit de Star Wars-geschiedenis. Ze komen in contact met bekende helden en schurken uit de Star Wars-saga. Zal ze op tijd terug zijn voor het Life Day-feest?

Ga direct naar de LEGO Star Wars Holiday Special op Disney+.

4. Noelle (2019)

Al generaties lang brengt de familie Kringle de kerstmannen voort. Als de vader van Nick en Noëlle sterft, is het de beurt aan Nick. Maar hij heeft geen talent voor het vak van kerstman. Hij wordt ongelukkig in de aanloop naar kerst en Noëlle raadt hem aan er even tussenuit te gaan. Maar Nick komt niet meer terug. Nu moet Noëlle haar broer op tijd terug te brengen om zo kerstmis te redden.

Ga direct naar Noelle op Disney+.

5. A Christmas Carol (2009)

Ebenezer Scrooge begint aan Kerstmis met zijn gebruikelijke minachting, gierigaard die hij is, maar als drie geesten hem meenemen op een reis vol lang begraven waarheden, moet hij zijn hart leren openstellen en jaren goedmaken, voor het te laat is.

Ga direct naar A Christmas Carol op Disney+.

6. Miracle on 34th Street (1994)

Kris Kringle wordt door Cole’s warenhuis ingehuurd als kerstman voor het kerstseizoen. Een gewetenloze schurkerige rivaal van Cole’s stelt alles in het werk om het zo belangrijke en rijke warenhuis over te nemen. Daarnaast probeert hij ook Kris in diskrediet te brengen.

Ga direct naar Miracle on 34th Street op Disney+.

7. Santa Paws 2: The Santa Pups (2012)

Wanneer de vrouw van de Kerstman, mevrouw Claus, naar Pineville reist, hebben de speelse Santa Pups zich verstopt op haar slee. De ondeugende pups laten de vreugdevolle wensen van de kinderen uit Pineville in vervulling gaan. Maar dan gaat er iets heel erg mis: het Kerstgevoel begint te verdwijnen! De Santa Pups en mevrouw Claus moeten nu alles op alles zetten om het kerstfeest te redden.

Ga direct naar Santa Paws 2: The Santa Pups op Disney+.

8. The Santa Clause (3 films)

Op een nacht valt de kerstman van het dak en Scott voelt zich verplicht zijn rol over te nemen. Scott en zijn zoon Charlie haasten zich naar de Noordpool. Daar ontmoeten ze Bernard, de chef van de elfjes, die hen hun nieuwe verantwoordelijkheden uitlegt. Scott houdt niet echt van de plotse verandering in zijn carrière maar Charlie vindt het schitterend, want zijn vader wordt steeds dikker en krijgt nu ook een baard.

Ga direct naar The Santa Clause op Disney+.

9. ‘Twas the Night (2001)

Al generaties lang brengt de familie Kringle de kerstmannen voort. Als de vader van Nick en Noëlle sterft, is het de beurt aan Nick. Maar hij heeft geen talent voor het vak van kerstman. Hij wordt ongelukkig in de aanloop naar kerst en Noëlle raadt hem aan er even tussenuit te gaan. Maar Nick komt niet meer terug. Nu moet Noëlle haar broer op tijd terug te brengen om zo kerstmis te redden.

Ga direct naar ‘Twas the Night op Disney+.

10. Belle en het Beest: Een Betoverd Kerstfeest (1997)

Belle wordt nog steeds gevangengehouden op het kasteel van het beest en om hem gunstiger te stemmen, bereidt ze een uitgebreid kerstdiner voor. Helaas wil het Beest niets van Kerstmis weten en dreigt hij ermee het diner af te blazen.

Ga direct naar Belle en het Beest: Een Betoverd Kerstfeest op Disney+.

Alle beste kerstfilms op streamingdiensten in Nederland

In het overzicht hieronder zie je vijf topfilms voor Kerst op de vier grootste streamingdiensten van Nederland. Daaronder vind je nog wat extra uitleg voor de beste films voor de feestdagen per streamingdienst en zelfs de mogelijkheid om een tijd gratis naar deze titels te kijken. Al deze films met verhaal en trailer vind je op de pagina met de Top 20 Kerstfilms van 2020 in Nederland.

Overzicht films kerst 2020 streaming
In dit overzicht vind je vijf topfilms op Netflix, Amazon Prime Video, Videoland en Disney+ in Nederland voor de Kerst van 2020

Amazon Prime Video

Amazon Prime Video heeft al meermaals laten zien dat ze beschikken over een flinke selectie van kwaliteitscontent en ook dit jaar kun je weer op de snel groeiende streamingdienst terecht voor een aantal heerlijke kerstfilms. Zo is bijvoorbeeld het kerstkijkcijferkanon Last Christmas uit 2019 aan Amazon’s video on demand-platform toegevoegd, maar kun je er ook terecht voor de volledige reeks van Lord of the Rings en natuurlijk Harry Potter. Voor wie is het bingewatchen van deze films inmiddels nou geen kersttraditie?

Netflix

Netflix heeft een combinatie van ijzersterke Originals en absolute klassiekers. Zo kun je op de streamingdienst films als Sleepless in Seattle en The Polar Express bekijken, maar is er met gloednieuwe eigen content als Operation Christmas Drop en Dolly Parton’s Christmas on the Square meer dan genoeg van eigen makelaardij te streamen.

Videoland

Videoland is in Nederland de plek waar je terecht kunt voor de heerlijke Hallmark films, dus er is een flink aantal kerstfilms op de streamingdienst te vinden die van deze makelaardij zijn. Daarnaast vind je er een combinatie van wat oudere klassiekers en wat nieuwere kersthits.