20 Beste Kerstfilms van 2020 op Netflix, Amazon Prime Video, Disney+ en Videoland

Het is eind 2020 en het wordt tijd om de kerstboom op te tuigen en de haard aan te steken. Daar hoort natuurlijk een lekker filmpje bij en daarvoor hebben we dit jaar een heel aantal topfilms op verschillende streamingdiensten in Nederland. In dit artikel vind je de 20 beste, leukste en nieuwste kerstfilms van 2020 op Netflix, Amazon Prime Video, Disney+ en Videoland!

Top 20 kerstfilms van 2020 op streamingdiensten in Nederland

Top 5 kerstfilms op Netflix in 2020

Netflix heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot de absolute koning van de kerstfilms en heeft onder andere Original toptitels als Klaus en The Christmas Chronicles naar buiten gebracht. Daarnaast zijn er heerlijke klassiekers te zien, waaronder The Polar Express en Sleepless in Seattle. In de top 5 van Netflix vind je dit jaar gloednieuwe kerstfilms, dus maak je maar klaar voor een aantal heerlijke avondjes op de bank.

1. De Familie Claus (2020)

Jules houdt niet van kerst. Maar als zijn opa plotseling ziek wordt, ontdekt hij de magische tradities van zijn familie en beseft hij dat alleen hij Kerstmis kan redden.

Ga direct naar De Familie Claus op Netflix. Deze film verschijnt online op 7 december 2020 en is de eerste Nederlandstalige Netflix Original kerstfilm.

2. The Christmas Chronicles 2 (2020)

Kate is inmiddels een tiener en niet blij met de nieuwe relatie van haar moeder. Ze loopt weg en belandt op de Noordpool, waar een ondeugende elf Kerstmis wil dwarsbomen.

Ga direct naar The Christmas Chronicles 2 op Netflix. Deze film verschijnt online op 25 november 2020 en is het vervolg op de uiterst populaire Netflix Original kerstfilm The Christmas Chronicles uit 2018.

3. Holidate (2020)

Twee singles die elkaar nauwelijks kennen en niet alleen willen zijn tijdens de feestdagen, worden elkaars platonische metgezel, maar krijgen dan gevoelens voor elkaar.

Ga direct naar Holidate op Netflix.

4. The Princess Switch 2: Switched Again (2020)

Margarets kroning tijdens de kerst verstoort haar liefdesleven. Haar dubbelgangster Stacy probeert haar te helpen, maar zal een derde lookalike hun plan verpesten?

Ga direct naar The Princess Switch 2: Switched Again op Netflix. Deze film is het vervolg op The Princess Switch uit 2018.

5. Jingle Jangle: A Christmas Journey (2020)

Jaren nadat zijn leerling hem heeft verraden, krijgt een ooit opgewekte speelgoedmaker nieuwe hoop wanneer zijn lieve, nieuwsgierige kleindochter in zijn leven komt.

Ga direct naar Jingle Jangle: A Christmas Journey op Netflix.

Top 5 kerstfilms op Amazon Prime Video in 2020

Amazon Prime Video heeft al meermaals laten zien dat ze beschikken over een flinke selectie van kwaliteitscontent en ook dit jaar kun je weer op de snel groeiende streamingdienst terecht voor een aantal heerlijke kerstfilms. Zo is bijvoorbeeld het kerstkijkcijferkanon Last Christmas uit 2019 aan Amazon’s video on demand-platform toegevoegd, maar kun je er ook terecht voor de volledige reeks van Lord of the Rings en natuurlijk Harry Potter. Voor wie is het bingewatchen van deze films inmiddels nou geen kersttraditie?

1. Last Christmas (2019)

Emilia Clarke vertolkt Kate, als ‘elfje’ werkzaam in een winkel die het hele jaar door kerstspullen verkoopt. Kate is een pechvogel die steeds weer foute beslissingen neemt. Tot ze Tom leert kennen, een doodbrave man met een mysterieus verleden die haar cynische wereldbeeld ter discussie stelt.

Ga direct naar Last Christmas op Amazon Prime Video. Emilia Clarke is vooral bekend van de populaire serie Game of Thrones en met haar in de rol van Kate wist deze film in 2019 flinke bezoekersaantallen te trekken.

2. Dr Seuss’ How The Grinch Stole Christmas (2000)

Waarom is The Grinch (Jim Carrey) zo´n mopperpot? Niemand lijkt dit te weten, tot de kleine Cindy Lou Who (Taylor Momsen) de touwtjes in eigen handen neemt en zowel Whoville als de wereld van The Grinch op zijn kop zet, binnenstebuiten keert … en met de grappige kant naar boven op haar zoektocht naar de echte betekenis van Kerstmis.

Ga direct naar Dr. Seuss’ How the Grinch Stole Christmas op Amazon Prime Video.

3. Mariah Carey’s All I Want For Christmas Is You (2017)

Mariah Carey’s All I Want for Christmas is You is gebaseerd op het iconische kerstlied en het geliefde gelijknamige prentenboek, en met de muziek en vertelstem van Mariah zal deze film de komende jaren ongetwijfeld uitgroeien tot een absolute familieklassieker voor de feeestdagen.

Ga direct naar Mariah Carey’s All I Want For Christmas Is You op Amazon Prime Video.

4. It’s A Wonderful Life (1951)

George Bailey, een inwoner van het kleine stadje Bedford Falls, lijkt alles te hebben. Maar wanneer de zaken slecht beginnen te gaan en het leven hem niets meer te bieden heeft, wil George er een einde aan maken. Zijn engelbewaarder Clarence denkt daar echter anders over en toont hem wat er van Bedford Fall zou zijn geworden zonder zijn inzet.

Ga direct naar It’s A Wonderful Life op Amazon Prime Video.

5. Love Actually (2003)

“Bereid je voor op een hoop plezier!” (Leah Rozen, People) met de “feelgood-film van het jaar!” (Clay Smith, Access Hollywood) Deze Film is de ultieme romantische komedie van de makers van Bridget Jones’s Diary en Notting Hill. Een grappige, onweerstaanbare en hartverwarmende cast vol sterren (Hugh Grant, Liam Neeson, Colin Firth en Emma Thompson) neemt je mee op een adembenemende liefdestour’.

Ga direct naar Love Actually op Amazon Prime Video.

Top 5 kerstfilms op Videoland in 2020

Videoland is in Nederland de plek waar je terecht kunt voor de heerlijke Hallmark films, dus er is een flink aantal kerstfilms op de streamingdienst te vinden die van deze makelaardij zijn. Daarnaast vind je er een combinatie van wat oudere klassiekers en wat nieuwere kersthits.

1. The Holiday (2006)

De Amerikaanse Amanda en de Engelse Iris ruilen tijdens de kerstdagen twee weken van huis. Beide vrouwen zijn teleurgesteld in de liefde, maar lijken in hun tijdelijke woning het geluk weer te vinden.

Ga direct naar The Holiday op Videoland.

2. Office Christmas Party (2016)

Clay dreigt zijn baan te verliezen dankzij zijn ijskoude zus Carol, die de CEO van zijn bedrijf is. Hij probeert hier een stokje voor te steken door een grote klant binnen te halen met een kerstfeestje.

Ga direct naar Office Christmas Party op Videoland.

3. Christmas at the Plaza (2019)

Historicus Jessica wordt ingehuurd door het prestigieuze Plaza Hotel in New York. Samen met etaleur Nick mag ze een tentoonstelling maken over de geschiedenis van de kerstviering in het hotel. Terwijl Jessica en Nick op zoek gaan naar het verhaal achter een mysterieus ornament, worden ze verliefd.

Ga direct naar Christmas at the Plaza op Videoland.

4. Midden In De Winternacht (2013)

Een week voor kerst ziet Max een hele grote eland door het dak van de schuur vallen. Deze eland, genaamd Moos, blijkt te kunnen praten! En dat niet alleen, hij werkt ook nog eens voor de Kerstman. Moos maakt altijd de testvluchten met de Kerstman, voordat de rendieren het echte werk doen met kerst.

Ga direct naar Midden In De Winternacht op Videoland.

5. The Christmas Train (2017)

Journalist Tom werkt in Washington D.C. en besluit met kerst zijn vriendin in Los Angeles te bezoeken. Als eerbetoon aan zijn overleden vader maakt hij de lange reis per trein. Tom wil er een goed verhaal over schrijven en luistert vol interesse naar de verhalen van zijn medepassagiers.

Ga direct naar The Christmas Train op Videoland.

Top 5 kerstfilms op Disney+ in 2020

Disney+ is natuurlijk dé magische streamingdienst waar je terecht kunt om te genieten van de beste kerstfilms, waaronder de ideale kerstklassieker: Home Alone! Daarnaast verschijnt dit jaar een gloednieuwe film (Godmothered) net als de kersthit Noelle van 2019. Overigens kun je op Disney+ ook terecht voor kerstklassiekers als A Christmas Carol. Veel kijkplezier!

1. Home Alone (3 films)

Het zal je maar gebeuren! Je ouders gaan op vakantie en ze laten jou thuis achter! Als er dan ook nog inbrekers het op dat huis hebben voorzien, heb je de poppen aan het dansen.

Ga direct naar Home Alone op Disney+.

2. Godmothered (2020)

Als Eleanor, een jonge en onervaren toverfee-in-opleiding, een zoekgeraakte brief van een 10-jarig meisje in nood vindt, spoort ze haar op en ontdekt dat het meisje, Mackenzie, nu een 40-jarige alleenstaande moeder is. Nadat ze haar man enkele jaren eerder had verloren, heeft Mackenzie het idee van “Happily Ever After” bijna opgegeven, maar Eleanor is vastbesloten om Mackenzie een geluks-make-over te geven, of ze dat nu leuk vindt of niet.

Ga direct naar Godmothered op Disney+.

3. LEGO Star Wars Holiday Special (2020)

Terwijl haar vrienden zich voorbereiden op de Life Day-festiviteiten, onderneemt Rey samen met BB-8 een zoektocht om meer kennis over de Force te vergaren in een mysterieuze Jedi-tempel. Daar begint ze aan een avontuurlijke reis door de tijd langs geliefde momenten uit de Star Wars-geschiedenis. Ze komen in contact met bekende helden en schurken uit de Star Wars-saga. Zal ze op tijd terug zijn voor het Life Day-feest?

Ga direct naar de LEGO Star Wars Holiday Special op Disney+.

4. Noelle (2019)

Al generaties lang brengt de familie Kringle de kerstmannen voort. Als de vader van Nick en Noëlle sterft, is het de beurt aan Nick. Maar hij heeft geen talent voor het vak van kerstman. Hij wordt ongelukkig in de aanloop naar kerst en Noëlle raadt hem aan er even tussenuit te gaan. Maar Nick komt niet meer terug. Nu moet Noëlle haar broer op tijd terug te brengen om zo kerstmis te redden.

Ga direct naar Noelle op Disney+.

5. A Christmas Carol (2009)

Ebenezer Scrooge begint aan Kerstmis met zijn gebruikelijke minachting, gierigaard die hij is, maar als drie geesten hem meenemen op een reis vol lang begraven waarheden, moet hij zijn hart leren openstellen en jaren goedmaken, voor het te laat is.

Ga direct naar A Christmas Carol op Disney+.