Alle ‘The Conjuring’-films in chronologische volgorde (en waar je ze online kijkt)

Lekker griezelen? Daarvoor moet je natuurlijk bij de doodenge The Conjuring-reeks zijn. We volgen het leven van de paranormale onderzoekers Ed en Lorriaine Warren, die genoeg dingen meemaken waar je nekharen van overeind gaan staan. Maar met spin-offs als Annabelle en The Nun vraag je je misschien af welke films je nu eigenlijk eerst moet kijken. Om een ultieme filmmarathon mogelijk te maken, hebben wij de chronologische volgorde van de The Conjuring-films (inclusief Annabelle en The Nun) op een rijtje gezet.

Dit is de juiste volgorde van alle ‘The Conjuring’-films

In 2013 was de horrorwereld een doodenge franchise rijker, want toen verscheen The Conjuring. Regisseur James Wan (ook bekend van de Insidious-films en de gruwelijke Saw-reeks) baseerde zich op een waargebeurd verhaal. De film werd een kaskraker en al snelden volgden er nieuwe delen en spin-offs.

Goed om te weten is dat er twee manieren zijn om de The Conjuring-films te bingen: op volgorde van releasejaar en op chronologische volgorde. De reeks duikt namelijk een aantal keer terug in de tijd en dus klopt de tijdlijn niet helemaal als je de films kijkt op de volgorde waarin ze op het witte doek verschenen. Hieronder zetten we beide manieren op een rij.

‘The Conjuring’ op volgorde van releasedatum

Het kan natuurlijk zo zijn dat je de films gewoon op volgorde van releasedatum wil kijken. In dat geval kun je de acht films op de onderstaande manier kijken:

VolgordeTitelReleasejaar
1The Conjuring2013
2Annabelle2014
3The Conjuring 22016
4Annabelle: Creation2017
5The Nun2018
6Annabelle Comes Home2019
7The Conjuring: The Devil Made Me Do It2021
8The Nun 22023

‘The Conjuring’ in chronologische volgorde kijken

De andere optie is om de films in chronologische volgorde te kijken. The Conjuring was namelijk niet het startpunt van het verhaal. The Nun begint in de fictieve tijd in 1952, terwijl The Conjuring zich helemaal in 1971 afspeelt. Ook The Nun (1 en 2), Annabelle en Annabelle: Creation spelen zich nog af vóór de eerste film. Dit alles levert de volgende chronologische volgorde op:

VolgordeTitelReleasejaarJaar in tijdlijn
1The Nun20181952
2Annabelle: Creation20171955
3The Nun 220231956
4Annabelle20141967
5The Conjuring20131971
6Annabelle Comes Home20191972
7The Conjuring 220161977
8The Conjuring: The Devil Made Me Do It20211981

Waar zijn de ‘The Conjuring’-films te bekijken?

Alle The Conjuring-films zijn op zowel Pathé Thuis als HBO Max te streamen. Op die eerste TVOD-streamingdienst kun je titels kopen en huren, zonder abonnement. Bij HBO Max heb je wél een abonnement nodig, maar zijn er vervolgens geen aanvullende kosten. The Conjuring, The Conjuring 2, The Nun, Annabelle en Annabelle: Creation kun je nu ook hier op Amazon Prime Video kijken.

→ De complete filmreeks bingen? Bekijk de The Conjuring-films op Pathé Thuis 🎬

Andere legendarische filmreeksen

Nu het duidelijk is in welke volgorde je de The Conjuring-films het beste kunt bekijken, ben je misschien ook wel geïnteresseerd in een zelfde soort geheugensteuntje voor andere fantastische filmreeksen. Eerder hebben wij bijvoorbeeld al de ultieme volgorde van alle Star Wars-films, de juiste volgorde van alle Spider-Man films en natuurlijk de volgorde van alle Marvel-films op een rij gezet. Ideaal voor je volgende filmmarathon, al mag je dan wel flink wat ruimte vrijmaken in je agenda. Veel kijkplezier!

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.