Welke Bridgerton staat centraal in het vierde seizoen van de Netflix-serie?

Seizoen 1 van Bridgerton draaide om Daphne en de Duke of Hastings, seizoen 2 om Anthony en Kate en in het allernieuwste derde seizoen zijn het Colin en Penelope die de grootste romantische verhaallijn mogen verzorgen. Net als in de boeken staat er dus in ieder seizoen van de serie een andere Bridgerton-telg centraal. Maar welke Bridgerton zal dat zijn in seizoen 4?

Welk Bridgerton-karakter staat centraal in seizoen 4?

In 2024 was het tijd voor het derde seizoen van Bridgerton. Zoals je van de eerste twee seizoenen gewend bent, staat er nu een ander kind uit de Bridgerton-familie centraal. Deze keer is het Colin Bridgerton, die nader tot Penelope Featherington komt als hij haar aan de man probeert te helpen.

Bridgerton is gebaseerd op de populaire boekenreeks van Julia Quinn en zij heeft over ieder personage een boek geschreven. De volgorde van de boeken en de seizoenen komt echter niet helemaal overeen. Het zit zo: boek 1 en 2 draaien wel om Daphne en Anthony, maar boek 3 vertelt eigenlijk het verhaal van Benedict.

In de serie heeft men ervoor gekozen om met Colin aan de slag te gaan omdat het daar volgens de makers tijd voor was. Het volgende seizoen zou dan alsnog over Benedict kunnen gaan, maar ook verder kunnen gaan na Colin. En dan zijn Eloise of Francesca aan de beurt. Wie het gaat worden, is op het moment van schrijven nog onbekend. Dit is in ieder geval de volgorde van de boeken:

VolgordeTitelJaarHoofdpersonage
1De Ongetrouwde Hertog / The Duke and I2000Daphne
2De Verliefde Graaf / The Viscount Who Loved Me2000Anthony
3Een Vorstelijk Aanbod / An Offer From a Gentleman2001Benedict
4Een Nobel Streven / Romancing Mister Bridgerton2002Colin
5De Hand van de Gravin / To Sir Phillip, With Love2003Eloise
6Een Royale Vergissing / When He Was Wicked2004Francesca
7De Edele Opdracht / It’s In His Kiss2005Hyacinth
8Een Man van Stand / On the Way to the Wedding2006Gregory
9The Bridgertons: Happily Ever After (niet vertaald)2013Allemaal

Wanneer komt ‘Bridgerton’ seizoen 4 op Netflix?

Het is in ieder geval zeker dat er een vierde seizoen van Bridgerton komt. Op dit moment weten we echter nog niet wanneer we ernaar kunnen kijken. Gemiddeld zit er twee jaar tussen het verschijnen van de seizoenen, dus in dat geval kun je op een première in 2026 rekenen. Uiteraard houden we je op de hoogte van de laatste nieuwtjes via je mail en onze social media-kanalen als de streamingdienst meer informatie met ons deelt.

Altijd alles weten? Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op Netflix per maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op Netflix zullen verschijnen.

Verhaal en trailer van seizoen 3

Penelope Featherington (Nicola Coughlan) heeft haar langgekoesterde verliefdheid op Colin Bridgerton (Luke Newton) eindelijk opgegeven na het horen van zijn kleinerende woorden over haar vorig seizoen. Ze heeft besloten dat het tijd is om een man te vinden, het liefst één die haar genoeg vrijheid geeft om haar dubbelleven als Lady Whistledown voort te zetten, ver weg van haar moeder en zussen. Maar vanwege haar gebrek aan zelfvertrouwen mislukken Penelope’s pogingen op de huwelijksmarkt dramatisch.


Synopsis: Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.