Kijktip voor fans van Nederlandse series: komedie ‘Bodem’ is nu te bingen

Als je vanavond om 21:15 uur de tv aanzet, kun je genieten van de nieuwe Nederlandse serie Bodem. Het verhaal draait om de 37-jarige Cat, die het leven nog niet zo op orde heeft. Dit resulteert in een hele hoop ongemakkelijke, hilarische én ontroerende momenten. Benieuwd? De nieuwe komische dramaserie is nú al compleet te bingen, want alle zes de afleveringen zijn vanmorgen verschenen op NLZIET (via NPO Plus).

Ga nu naar NLZIET en kijk 14 dagen gratis naar meer dan 200.000 programma’s, series en films van SBS, RTL, NPO en meer ✅

Hier gaat de Nederlandse serie ‘Bodem’ over

Cat is 37 en totaal niet klaar voor het échte leven. Het lantefanteren bevalt haar wel, maar dan raakt haar beste vriendin ineens zwanger en moet ze zelf misschien ook wel opgroeien. Maar met haar destructieve gezin, dat jaren geleden een groot verlies moest trotseren en daar nog steeds niet bovenop gekomen is, blijkt dat erg moeilijk.

3 redenen om ‘Bodem’ te kijken

1️⃣ De gloednieuwe serie werd geregisseerd door Eva Crutzen. De cabaretière en actrice, die je kunt kennen van de serie Tropenjaren en de film Alles Op Tafel, speelt ook de hoofdrol. Ze heeft een achtergrond in komedie en wist met haar shows in het theater al lovende kritieken te ontvangen, dus dat ze een grappige komedieserie kan maken staat buiten kijf.

2️⃣ Als hoofdrolspeelster wordt Eva Crutzen (die ooit een Gouden Kalf in ontvangst mocht nemen voor haar acteerwerk) bijgestaan door grote namen als Leopold Witte (Gooische Vrouwen), Marieke Heebink (Sleepers) en Nils Verkooijen (Achtste groepers huilen niet).

3️⃣ Volgens de eerste recensies is de serie uniek, grappig en intrigerend. Goed nieuws dus dat er nu al een tweede seizoen besteld is, dus na de zes afleveringen van seizoen 1 is het nog niet klaar.

‘Bodem’ is nú te bingen

Bodem wordt vanaf maandag 11 maart iedere week om 21:15 uur uitgezonden op NPO 3. Ben je meer van het streamen, dan heb je geluk. Het complete eerste seizoen, met zes afleveringen, is nu namelijk al aan het aanbod van NLZIET en NPO Plus toegevoegd. Je kunt dus aan het bingen slaan als de eerste aflevering je bevalt. Hieronder bekijk je het uitzendschema.

AfleveringTitelWeekdag (tv + NLZIET)Datum (tv)Datum (NLZIET)
1“April”Maandag11 maart 202411 maart 2024
2“Juni”Maandag18 maart 202411 maart 2024
3“September”Maandag25 maart 202411 maart 2024
4“November”Maandag1 april 202411 maart 2024
5“Maart”Maandag8 april 202411 maart 2024
6“April”Maandag15 april 202411 maart 2024
Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.