Hoe oud is Andrea Vass (Minke Moorman) uit de serie ‘Sphinx’?

Heel veel Nederlandse serieliefhebbers zijn in de ban van Sphinx op Videoland. De splinternieuwe mysterieserie draait om de verdwijning én terugkeer van de 14-jarige Minke Moorman. Haar rol wordt vertolkt door Andrea Vass. Maar hoe oud is deze actrice eigenlijk in het echt?

Lees ook: Top 10 – Kijktips voor de beste films en series elke week 🍿

Wat is de leeftijd van Andrea Vass (Minke Moorman) in het echt?

De veertienjarige Minke Moorman verdwijnt spoorloos. Drie jaar later keert ze terug, maar heeft ze een tatoeage van vleugels op haar rug en gedraagt ze zich wel érg vreemd. Dit is het verhaal van de Videoland-serie Sphinx. Op vrijdag 22 maart werden de zes afleveringen gelanceerd en sindsdien krijgen we veel vragen binnen over de échte leeftijd van Minke Moorman. Haar personage wordt vertolkt door Andrea Vass, maar hoe oud is de actrice eigenlijk?

Hoewel Andrea de rol van de 14-jarige en 17-jarige Minke (er zit drie jaar tussen verdwijning en terugkeer) op zich neemt, is ze zelf al 26 jaar. Het is haar eerste grote rol sinds ze afgestudeerd is aan de Toneelacademie in Maastricht. Je hebt haar wel al in één aflevering van Flikken Maastricht en in de film De Man uit Rome kunnen zien. Hieronder neemt de actrice je mee op de set van Sphinx.

Komt er een ‘Sphinx’ seizoen 2?

Veel mensen vragen zich af of er ook een tweede seizoen van Sphinx volgt. Helaas is dat op dit moment nog niet helemaal duidelijk. Hoewel het einde van seizoen 1 zeker vraagt om nieuwe afleveringen, heeft Videoland dit nog niet officieel bevestigd. Zodra we meer weten, hoor je het natuurlijk direct van ons via je mail en onze social media-kanalen.

→ Penoza nog een keer zien? Bekijk direct alle 5 de seizoenen 🍿

Verhaal en trailer van de serie

Deze gloednieuwe psychologische thrillerserie, geregisseerd door Diederik van Rooijen, vertelt het intrigerende verhaal van de veertienjarige Minke Moorman (gespeeld door de debuterende Andrea Vass) die exact drie jaar naar haar vermissing weer opduikt met een geheimzinnige vleugeltatoeage op haar rug. Wat volgt is een meeslepende thriller waarin Minke nog altijd verkeert onder de vleugels van de raadselachtige Sphinx.


Synopsis: Videoland

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.