Alle ‘Alvin And The Chipmunks’-films in de juiste volgorde (en waar je ze kijkt)

In 2007 maakten we voor het eerst kennis met Alvin, Simon en Theodore. Deze drie eekhoorns staan beter bekend als de wereldberoemde popgroep Alvin and the Chipmunks. Samen met David Seville maken ze een hoop avonturen mee. Hoewel de laatste officiële Alvin And The Chipmunks-film alweer in 2015 verscheen, wil je je misschien toch wel weer eens aan een filmmarathon wagen. Maar met welk deel moet je dan eigenlijk beginnen en welke volgen daarop? Oftewel: wat is de volgorde van alle Alvin And The Chipmunks-films? En waar kun je ze online kijken? In dit artikel delen we alles met je wat je moet weten.

Alle Alvin And The Chipmunks-films in chronologische volgorde

In 2007 was het tijd voor de allereerste Alvin And The Chipmunks-film. We maakten voor het eerst kennis met eekhoorns Alvin, Simon en Theodore. De drie wonen bij David Seville en vormen samen de wereldberoemde popband Alvin And The Chipmunks. Sindsdien zijn er verschillende speelfilms uitgebracht. Ook is er een animatieserie verschenen. Deze staat echter los van alle films. Maar in welke volgorde moet je al deze films nu eindelijk kijken? Hieronder zetten we de chronologische volgorde van alle Alvin And The Chipmunks-films op een rijtje. Dit komt overeen met de volgorde waarin de films uitgebracht werden.

VolgordeTitelReleasejaarSoort
1Alvin And The Chipmunks2007Film
2Alvin And The Chipmunks: The Squeakquel2009Film
3Alvin And The Chipmunks: Chipwrecked2011Film
4Alvin And The Chipmunks: The Road Chip2015Film
5Alvinnn!!! And The Chipmunks2019Animatieserie

Waar kun je ‘Alvin And The Chipmunks’ online kijken?

Nu je weet in welke volgorde je de Alvin And The Chipmunks-films moet kijken, is het misschien nog niet helemaal duidelijk waar je voor het streamen precies terechtkunt. Allereerst heeft Disney+ alle lange films aan de bibliotheek toegevoegd. Ook op Amazon Prime Video en Netflix zit je goed, want hier vind je ook alle films in het aanbod terug. Op laatstgenoemde streamingdienst staat overigens ook de animatieserie. Deze staat zoals eerder beschreven los van de eerder verschenen films.

De vier speelfilms zijn daarnaast ook te streamen bij TVOD-streamingdienst Pathé Thuis. Bij die laatste hoef je geen abonnement te hebben om films te streamen, maar kun je iedere titel los kopen of huren. Koop je de film bij Pathé Thuis, dan blijft deze voor altijd in je bibliotheek staan. Je kunt hem dan zo vaak bekijken als je wilt. Bij huren heb je 30 dagen de tijd om te beginnen met kijken. Na 48 uur verdwijnt de film vervolgens uit je bibliotheek.

→ Geen abonnement op Disney+? Bekijk hier alle Alvin And The Chipmunk-films op Pathé Thuis 🎬

Andere legendarische filmreeksen

Nu het duidelijk is in welke volgorde je de Alvin And The Chipmunk-films het beste kunt bekijken, ben je misschien ook wel geïnteresseerd in een zelfde soort geheugensteuntje voor andere fantastische filmreeksen. Eerder hebben wij bijvoorbeeld al de ultieme volgorde van alle The Hunger Games-films, de juiste volgorde van alle Spider-Man films en natuurlijk de volgorde van alle Marvel-films op een rij gezet. Ideaal voor je volgende filmmarathon, al mag je dan wel flink wat ruimte vrijmaken in je agenda. Veel kijkplezier!

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.