‘Zee van Tijd’ is nieuw op Netflix en kijkers zijn onder de indruk: “Oscarwaardig!”

Gisteren is de Nederlandse film Zee van Tijd op Netflix gearriveerd. Het aangrijpende verhaal draait om twee jonge ouders die hun kindje tijdens een zeiltocht over de Atlantische Oceaan kwijtraken en hier nooit meer echt bovenop komen. Een echte aanrader, zo blijkt uit de reacties van kijkers.

Lees ook: Top 10 – Kijktips voor de beste films en series elke week 🍿

Nederlandse dramafilm ‘Zee van Tijd’ op Netflix

Eind vorig jaar verscheen Zee van Tijd voor het eerst op het witte doek en direct stroomden de bioscopen vol met enthousiaste kijkers. Sinds gisteren kunnen we ook op Netflix naar de Nederlandse film kijken en dit wordt massaal gedaan. Een blik op het IMDb-cijfers bewijst direct dat deze film niet alleen goed bekeken wordt maar ook erg in de smaak valt: uit ruim 300 stemmen komt een gemiddelde van een 7,8. Hiermee is dit een van de hoogst scorende Nederlandse films aller tijden.

Het is de jaren 80 en Lucas en Johanna maken samen met hun vijfjarige zoontje Kai een zeiltocht over de Atlantische Oceaan. Ze zijn dolgelukkig en hebben de tijd van hun leven, totdat Kai ongemerkt in het water terechtkomt en niet meer te vinden is. Het ongeluk verscheurt de relatie tussen de twee jonge ouders, die elkaar veertig jaar later weer ontmoeten. Krijgt hun liefde toch nog een tweede kans? Sallie Harmsen en Elsie de Brauw vertolken samen de rol van de jonge en oudere Johanna, vader en zoon Reinout en Gijs Scholten van Aschat verschijnen als Lucas.

Reacties van kijkers zijn positief: “Prachtige film”

Kijkers van dit aangrijpende drama zijn erg enthousiast. Zo lees je op social media meerdere keren dat men het een Oscarwaardige film vindt. Hieronder vind je een greep uit de reacties.

Bekijk hieronder direct de trailer

Heb je deze geweldige film nog niet gezien? Neem dan vooral een kijkje bij de trailer hieronder of bekijk de dramafilm snel op Netflix of Pathé Thuis.

→ Geen abonnement op Netflix? Bekijk direct Zee van Tijd op Pathé Thuis

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.