WK T20 Cricket 2024: zo kijk je live naar alle wedstrijden | 4-30 juni

Na het WK Cricket in 2023, is het tijd voor het volgende wereldkampioenschap. Sportliefhebbers vragen zich dan ook af hoe ze alle wedstrijden tijdens de WK T20 Cricket op tv en online kijken kunnen op 4 t/m 30 juni 2024. Het toernooi wordt gespeeld met de spelvorm Twenty20 en wordt om de twee jaar georganiseerd voor landen. In dit artikel geven wij aan of dit kampioenschap op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals NetflixAmazon Prime Videodiscovery+Disney+HBO MaxNLZIETVideolandViaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast lees je welke televisiezender het toernooi eventueel ook vertoont.

Zo kun je het WK T20 Cricket 2024 op tv en online kijken

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: tot op heden is bij onze redactie nog niet een streamingdienst in Nederland bekend die de uitzendrechten van het WK T20 Cricket in handen heeft. Gelukkig is er voor alles een oplossing, want een goede VPN biedt mogelijkheden. ➝ Lees hier uitleg en tips over het gebruik van een VPN.

Kort gezegd werkt het heel simpel: een VPN is een anonieme internetverbinding die ervoor zorgt dat jouw privacy gewaarborgd wordt. Hiermee kun je zelf instellen welk locatiesignaal jouw apparaat afgeeft. Stel je je VPN in op bijvoorbeeld Australië? Dan denkt een website dat jij in dat land bent en kun je als gevolg hiervan gewoon naar het WK T20 Cricket via 7plus of 9Now kijken. Bekijk altijd zelf of het gebruik van een VPN niet in strijd is met de algemene voorwaarden van een video on demand-platform. In een paar simpele stappen werkt het gebruik van dit systeem als volgt:

  1. Ga naar NordVPN of ga naar Surfshark (of een andere aanbieder) en neem een goede VPN vanaf slechts €2 per maand
  2. Zet je locatie via de app op een ander land, bijvoorbeeld Australië
  3. Bezoek 7plus, 9Now of een andere zender en begin met kijken 🏏

Waar kun je wedstrijden van Nederland tijdens het WK T20 Cricket (van 4 tot en met 30 juni 2024) online kijken?

Helaas wordt het WK T20 Cricket 2024 tot op heden niet uitgezonden op een streamingdienst in Nederland. Gelukkig kun je alle wedstrijden wel met een goede VPN-verbinding volgen, zoals hierboven uitgelegd. De wedstrijden van Nederland zijn echter ook via een livestream op de website van NOS te volgen. Ze worden niet op tv uitgezonden, waardoor ze niet online (terug) te kijken zijn op NLZIET.

⛔️ ViaplayBij deze streamingdienst is het helaas niet mogelijk om het WK T20 Cricket te kijken.
⛔️ Ziggo SportOok op Ziggo Sport wordt het WK T20 Cricket niet uitgezonden
⛔️ Disney+Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als cricket te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ ESPNVia de vier zenders en het online platform van ESPN kun je onder andere kijken naar voetbal uit de Eredivisie en nog veel meer sport, maar dit cricket kampioenschap is niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je geen sport kijken bij HBO Max in Nederland.
⛔️ NetflixBij Netflix kun je het WK T20 Cricket jammer genoeg niet zien.
⛔️ SkyShowtimeHelaas is het bij deze streamingdienst niet mogelijk om naar cricket te kijken.
⛔️ Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen sportabonnementen met cricketwedstrijden aan.
⛔️ NLZIETOmdat de wedstrijden niet op tv worden uitgezonden, zijn ze niet online te volgen op NLZIET.
NOSDe wedstrijden van Nederland worden op de website van de NOS door middel van een livestream uitgezonden.

Let op: het gebruik van een VPN om films, series en sport te streamen is in Nederland niet illegaal, maar toegang verkrijgen tot verschillende bibliotheken van een streamingdienst kan in strijd zijn met de gebruikersvoorwaarden. Als u content streamt met een VPN, doet u dit op eigen risico. Streamwijzer en de aanbieders van Virtual Private Networks moedigen het gebruik van een VPN op een manier die mogelijk in strijd is met de ’terms and conditions’ van streamingdiensten niet aan. Lees altijd zelfs de gebruikersvoorwaarden.

Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.