Een nieuwe kant van Marvel: ‘Werewolf by Night’ is nu te zien op Disney+

Het is oktober en dat betekent dat Halloween voor de deur staat. De Marvel Studios hebben hierop besloten dat het tijd is om een nieuwe kant van zichzelf te laten zien en brengen de special Werewolf by Night uit. De korte film, een dikke 50 minuten lang, is vanaf vandaag te zien op Disney+.

Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

‘Werewolf by Night’ is de eerste Marvel-special

Naast films en series gaat de Marvel Studios vanaf nu ook aan de slag met hun zogenaamde specials, of zoals ze het zelf noemen: special presentations. Dit zijn korte films, die langer zijn dan de aflevering van een serie maar korter dan een echte film. Hiermee kan de Marvel Studios verhalen vertellen die te kort zijn voor een hele serie of een film, bijvoorbeeld omdat ze zich afspelen in de tijdsspanne van slechts één dag of nacht, maar die het toch waard zijn om verteld te worden.

Werewolf by Night is de allereerste special en vertelt het verhaal van een groep monsterjagers die na de dood van hun leider in een dodelijke competitie terechtkomen. Het doel? Het onbekende monster in hun midden doden. Dit is Werewolf by Night, een personage dat regelmatig optrekt met bijvoorbeeld Moon Knight, Morbius en Dracula. Deze special is bijna volledig in zwart-wit gefilmd en doet denken aan oude horrorfilms uit de jaren 30 en 40. Ook hiermee lijkt Marvel een andere weg in te slaan. Tof! Bekijk hieronder alvast de eerste beelden.

‘Werewolf by Night’ is vanaf 7 oktober te zien op Disney+

Vanaf vrijdag 7 oktober is de Halloween-special Werewolf by Night te zien op Disney+. Met deze korte film wordt een hele nieuwe hoek van het Marvel Cinematic Universe verkend.

Hierna zullen er als het goed is nog diverse andere specials volgen, waarvan de Guardians of the Galaxy Holiday Special in ieder geval al aangekondigd is. Deze korte film, die zich afspeelt in de tijd tussen Vol. 2 en het nog te verschijnen Vol. 3., wordt in december 2022 gelanceerd op Disney+. Hier moeten we dus even geduld voor hebben.

Meer informatie over de special

Op een donkere en sombere nacht duikt een geheime kliek van monsterjagers op uit de schaduw en verzamelt zich na de dood van hun leider bij de onheilspellende Bloodstone Temple. In een vreemde en macabere herdenking van de leider, worden de aanwezigen in een mysterieuze en dodelijke wedstrijd om een krachtig relikwie gedwongen. Een jacht die hen uiteindelijk oog in oog zal brengen met een gevaarlijk monster. Geïnspireerd op horrorfilms uit de jaren 30 en 40, wil de huiveringwekkende special met veel spanning en schrikmomenten een gevoel van angst en het macabere oproepen, terwijl we een nieuwe hoek van het Marvel Cinematic Universe verkennen.

TitelWerewolf by Night
Jaar2022
SoortKorte film
Duur54 minuten
TaalEngels
CategorieHorror, Fantasy, Actie, Avontuur
MakerMichael Giacchino
CastGael García Bernal, Harriet Sansom Harris, Laura Donnelly

Synopsis: Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.