Wat kost Disney Plus per abonnement? Ben je benieuwd welke verschillende Disney Plus abonnementen er zijn en wat de kosten per abonnement zijn? En of het duurder is om een account te delen dan wanneer je de prijs van een eigen account betaalt? In dit artikel lees je alles over de verschillende Disney+ abonnementen en geven wij antwoord op de vraag: wat kost Disney Plus?

Via deze pagina kun je 7 dagen lang gratis Disney+ kijken!

Wat kost Disney Plus?

Een abonnement op Disney Plus is de eerste week gratis. Zoals hierboven aangegeven, kun je via die pagina 7 dagen lang gratis naar alle films en series op de streamingdienst kijken. We vertellen hierover meer in het artikel over de 7 dagen gratis Disney Plus.

Gratis eerste week Disney Plus, maar wat kost een abonnement daarna?

Wat kost Disney Plus na de eerste gratis week?

Na de gratis proefperiode wordt er een kleine prijs vanaf 6,99 euro per maand afgeschreven, mits er wordt gekozen voor het maandelijks betaalde abonnement. Er kan namelijk door kijkers ook worden gekozen om korting te krijgen op het abonnement door te kiezen voor een jaarlijkse betaling. Hiervoor krijg je een korting van 17% korting, maar dit betekent wel dat je na de afschrijving direct een jaar lang aan je abonnement vast zit.

Vergelijking Disney Plus abonnementen prijzen

In de tabel hieronder vind je een vergelijking tussen de verschillende Disney+ abonnementen op dit moment. Je ziet hier dat er weinig verschillen zijn tussen de twee abonnementen. Het enige verschil tussen een jaarlijks en maandelijks abonnement is dat een jaarlijks abonnement omgerekend 17% goedkoper is, maar dat het hierdoor ook enkel jaarlijks opzegbaar is. Voor de rest zijn alle specificaties gelijk

Disney+ Abonnement ‘Maandelijks’Disney+ Abonnement ‘Jaarlijks’
Wat kost Disney+ per maand?€6,99€5,83
Wat kost Disney+ per jaar?€83,88€69,99
HD beschikbaarJaJa
Ultra HD beschikbaarJaJa
Aantal schermen tegelijk mogelijk44
Aantal profielen op account mogelijk77
Aantal apparaten met gedownloade films en series tegelijk mogelijk1010
Kijken op laptop, tablet, computer, mobiele telefoon en tvJaJa
Toegang tot alle films en series op Disney+ NederlandJaJa
OpzegbaarMaandelijksJaarlijks
Eerste 7 dagen gratisJaJa

Hoe sluit je een abonnement af?

Je kunt een gratis proefabonnement van 7 dagen afsluiten om naar Disney+ te kijken. Het enige wat je zult moeten doen is je bankrekening verifiëren om na de periode van 7 dagen automatisch een maand- of jaarabonnement te nemen. Mocht je voor het einde van de gratis 7 dagen besluiten het account op te zeggen, dan zullen er geen verdere kosten in rekening gebracht worden.

Benodigde tijd: 1 minuut.

Zo sluit je een (gratis proef)abonnement af op Disney Plus Nederland.

 1. Ga naar deze pagina.

  Klik op de link hierboven.

 2. Druk op de grote blauwe knop met ‘Start’.

  Deze knop brengt je naar het inschrijfproces.

 3. Vul je e-mailadres in.

  Klik hierna op de knop ‘Akkoord en doorgaan’.

 4. Kies een wachtwoord voor je account.

  Klik hierna op de knop ‘Doorgaan’.

 5. Kies voor een maandelijkse of jaarlijkse betaling.

  De verschillen tussen de abonnementen worden hierboven beschreven.

 6. Selecteer je bank en voltooi de verificatiebetaling van één cent.

  Dit gaat via het proces van jouw eigen bank. Er wordt één eurocent van je bankrekening afgeschreven om te checken of jij inderdaad de eigenaar van de bankrekening bent. Klik hierna op de knop ‘Akkoord en abonneren’.

 7. Gelukt! Je hebt nu een gratis proefabonnement op Disney+ van 7 dagen.

  Kijk lekker rond en geniet van alle films en series in het aanbod van Disney Plus in Nederland. Wil je na de gratis proefperiode niet automatisch betalen voor een abonnement? Zorg dan dat je voor het einde van de proefperiode van een week opzegt. Vanaf het moment dat je opzegt, blijft het proefabonnement tot het einde van de week geldig en kun je films en series blijven kijken. Meer over de opzegging van het gratis proefabonnement wordt uitgelegd in het onderstaande artikel van Streamwijzer.

Kan ik voor het einde van de gratis proefperiode mijn Disney+ abonnement opzeggen?

Jazeker, dat kan. Zoals hierboven vermeld, kun je na het afsluiten van je gratis proefabonnement aan Disney+ aangeven dat je liever niet meer verder kijkt naar de streamingdienst. We leggen je op Streamwijzer ook stap voor stap uit hoe je eenvoudig je gratis proefabonnement op Disney Plus Nederland kan opzeggen. Dit kan dus ook al voor het einde van de proefperiode van zeven dagen, om te voorkomen dat je hierna gefactureerd wordt.

Kosten van Disney Plus account delen

Vraag je je af: wat kost Disney Plus als je een account deelt? Je ziet in het bovenstaande overzicht dat bij de verschillende abonnementen steeds 4 schermen vermeld staan waarop tegelijkertijd naar de streamingdienst kan worden gekeken. De Disney Plus kosten veranderen niet wanneer een account wordt gedeeld.

HD en Ultra HD, wat is dat? Zijn alle Disney films en series in (Ultra) HD?

Zoals in de tabel boven vermeld staat, kun je met allebei de abonnementen naar de titels in het Disney+ aanbod kijken die in HD en Ultra HD beschikbaar zijn. Niet alle films zijn in HD of Ultra HD te zien. Dit is afhankelijk van drie factoren. Ten eerste en tweede zijn het apparaat waarop wordt gekeken en de internetprovider via welke wordt gestreamd van belang. Ten derde zijn niet alle Disney+ films en series beschikbaar in HD of Ultra HD.

Streamingdienst Disney+ in Nederland

The Walt Disney Company heeft de gloednieuwe streamingdienst Disney+ recentelijk gelanceerd in de concurrentiestrijd met andere video-on-demand diensten als NetflixVideoland en Amazon Prime Video. De streamingdienst Disney+ is sinds 12 september 2019 exclusief in Nederland te bekijken en sinds 12 november 2019 in meerdere landen.

Op Streamwijzer is het volledige Disney+ aanbod te vinden. Kijkers kunnen nu 7 dagen gratis alle films en series op Disney+ zien.