Wat kost Disney+ in 2024? | Een overzicht van abonnementen

Wat kost Disney Plus per abonnement? Ben je benieuwd welke verschillende Disney Plus abonnementen er zijn en wat de kosten per abonnement zijn? En of het duurder is om een account te delen dan wanneer je de prijs van een eigen account betaalt? In dit artikel lees je alles over de verschillende Disney+ abonnementen en geven wij antwoord op de vraag: wat kost Disney Plus?

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Wat kost Disney Plus?

Een abonnement op Disney Plus is helaas niet meer de eerste week gratis. De streamingdienst is met deze gratis proefperiode gestopt. Wel is het mogelijk om zelf te kiezen of je een maandabonnement of een jaarabonnement wilt nemen, zodat je zelf kunt testen wat bij je past. Hieronder vind je uitleg over het lidmaatschap in vier vragen.

1. Wat kost een abonnement op Disney Plus?

Een abonnement op Disney+ kost €10,99 per maand, mits er wordt gekozen voor het maandelijks betaalde abonnement. Er kan namelijk door kijkers ook worden gekozen om korting te krijgen op het abonnement door te kiezen voor een jaarlijkse betaling. Hiervoor krijg je een flinke korting van de streamingdienst en betaal je €109,90 per jaar.

2. Kost elk abonnement van Disney Plus evenveel?

Nee, je krijgt een korting van maar liefst 15% op een jaarabonnement van Disney+, waardoor je effectief 2 maanden van de 12 gratis naar alle films en series op de streamingdienst kunt kijken. Dit is dus zeker een aanrader voor echte film- en serieliefhebbers.

3. Hoe bestel je een abonnement op Disney Plus?

Ga via de groene knop hieronder direct naar de officiële website van Disney+ om een abonnement op de magische streamingdienst te nemen. Je krijgt via die pagina ruim 15% korting op een jaarabonnement.

4. Kun je na het aanschaffen van een abonnement op Disney Plus direct beginnen met streamen?

Jazeker, binnen een paar minuten heb je een abonnement op Disney Plus geregeld. Je hoeft enkel je betalingsgegevens in te vullen en je krijgt direct toegang tot alle films en series in de online bibliotheek.

Vergelijking van prijzen per Disney Plus abonnement

In de tabel hieronder vind je een vergelijking tussen de verschillende Disney+ abonnementen op dit moment. Je ziet hier dat er weinig verschillen zijn tussen de twee abonnementen. Het enige verschil tussen een jaarlijks en maandelijks abonnement is dat een jaarlijks abonnement omgerekend 15% goedkoper is, maar dat het hierdoor ook enkel jaarlijks opzegbaar is. Voor de rest zijn alle specificaties gelijk. Dus wat kost Disney+? De prijs van een abonnement op Disney+ in Nederland is €10,99 per maand of €109,90 per jaar.

Disney+ Abonnement ‘Maandelijks’Disney+ Abonnement ‘Jaarlijks’
Wat kost Disney+ per maand?€10,99€9,15
Wat kost Disney+ per jaar?€131,88€109,90
HD beschikbaarJaJa
Ultra HD beschikbaarJaJa
Aantal schermen tegelijk mogelijk44
Aantal profielen op account mogelijk77
Aantal apparaten met gedownloade films en series tegelijk mogelijk1010
Kijken op laptop, tablet, computer, mobiele telefoon en tvJaJa
Toegang tot alle films en series op Disney+ NederlandJaJa
OpzegbaarMaandelijksJaarlijks
Eerste 7 dagen gratisNeeNee

Hoe sluit je een abonnement af?

Het afsluiten van een abonnement op Disney+ in Nederland is heel eenvoudig. Hieronder vind je stap voor stap hoe het werkt en welke keuzes je kunt maken voor een maand- of jaarlidmaatschap, de betalingsvorm en meer.

  1. Ga direct hier naar de officiële website van Disney+ in Nederland.
  2. Druk op de grote blauwe knop met ‘Start’. Deze knop brengt je naar het inschrijfproces.
  3. Vul je e-mailadres in en klik hierna op de knop ‘Akkoord en doorgaan’.
  4. Kies een wachtwoord voor je account, waarna je wederom klikt op ‘Doorgaan’.
  5. Kies voor een maandelijkse of jaarlijkse betaling.
  6. Selecteer je bank en voltooi de verificatiebetaling van één cent. Dit gaat via het proces van jouw eigen bank. Er wordt één eurocent van je bankrekening afgeschreven om te checken of jij inderdaad de eigenaar van de bankrekening bent.
  7. Klik op de knop ‘Akkoord en abonneren’.
  8. 🥳 Gelukt! Je hebt nu een abonnement op Disney+.

Kosten van Disney Plus account delen

Vraag je je af: wat kost Disney Plus als je een account deelt? Je ziet in het bovenstaande overzicht dat bij de verschillende abonnementen steeds 4 schermen vermeld staan waarop tegelijkertijd naar de streamingdienst kan worden gekeken. De Disney Plus kosten veranderen niet wanneer een account wordt gedeeld.

HD en Ultra HD, wat is dat? Zijn alle Disney films en series in (Ultra) HD?

Zoals in de tabel boven vermeld staat, kun je met allebei de abonnementen naar de titels in het Disney+ aanbod kijken die in HD en Ultra HD beschikbaar zijn. Niet alle films zijn in HD of Ultra HD te zien. Dit is afhankelijk van drie factoren. Ten eerste en tweede zijn het apparaat waarop wordt gekeken en de internetprovider via welke wordt gestreamd van belang. Ten derde zijn niet alle Disney+ films en series beschikbaar in HD of Ultra HD.

Streamingdienst Disney+ in Nederland

The Walt Disney Company heeft de gloednieuwe streamingdienst Disney+ recentelijk gelanceerd in de concurrentiestrijd met andere video-on-demand diensten als NetflixVideoland, HBO Max, Viaplay en Amazon Prime Video. De streamingdienst Disney+ is sinds 12 september 2019 exclusief in Nederland te bekijken en sinds 12 november 2019 in meerdere landen. Op Streamwijzer is het volledige Disney+ aanbod te vinden.