Komt er een ‘The Walking Dead’ seizoen 12?

Twaalf jaar geleden startte het verhaal van The Walking Dead en inmiddels zijn er elf seizoenen van de razendpopulaire serie verschenen op Disney+. Maar komen er hierna nog nieuwe afleveringen of is het nu echt afgelopen? Of met andere woorden: komt er een The Walking Dead seizoen 12 op Disney+? In artikel beantwoorden we deze vraag.

Komt er een ‘The Walking Dead’ seizoen 12?

Voor fans van The Walking Dead hebben we slecht nieuws: het elfde seizoen is het laatste seizoen ooit. Een twaalfde seizoen gaat er dus niet meer komen. Het elfde seizoen werd opgedeeld in drie delen, waarvan het laatste deel (aflevering 17 tot 24) van 4 oktober tot 21 november 2022 op Disney+ verscheen. Daarna was het dus echt klaar…

Verschillende spin-offs van ‘The Walking Dead’

Overigens hoef je nog niet helemaal afscheid te nemen van de franchise. De hoofdshow is na de laatste afleveringen van seizoen 11 immers wel klaar, maar het universum breidt zich op dit moment nog steeds uit. Zo zijn eerder The Walking Dead: World Beyond en Fear the Walking Dead al verschenen.

Ook is recent bekendgemaakt dat Isle of the Dead, een spin-off met zes afleveringen, er binnenkort aankomt. Deze serie draait om bekende personages Maggie en Negan, gespeeld door Lauren Cohan en Jeffrey Dean Morgan, en zal waarschijnlijk ergens in 2023 verschijnen. Uiteraard lees je het altijd via je mail als er meer informatie over deze serie naar buiten komt of er een definitieve releasedatum bekend is.

Waar gaat het verhaal van ‘The Walking Dead’ over?

Deze serie volgt een groep overlevenden tijdens de zombie-apocalyps. Soms worden de onderlinge conflicten zo link dat sommigen bereid zijn om alles te doen om te overleven.

TitelThe Walking Dead
Jaar2010-2022
SoortSerie
Duur11 seizoenen
TaalEngels
GenreHorror, Drama, Thriller
IMDb8,1 uit 1.000.000 stemmen
MakerFrank Darabont
CastNorman Reedus, Melissa McBride, Lauren Cohan, Danai Gurira, Andrew Lincoln, Christian Serratos, Josh McDermitt, Chandler Riggs, Seth Gilliam

Synopsis: Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.