‘Undercover’ seizoen 4 lijkt officieel van de baan

Slecht nieuws voor fans van Undercover op Netflix: uit een interview met Tom Waes in Veronica Superguide blijkt dat een vierde seizoen waarschijnlijk definitief van de baan is. Als het aan de acteur ligt, is het verhaal na drie seizoenen wel klaar.

Vierde seizoen ‘Undercover’ gaat er waarschijnlijk niet komen

Als het aan Tom Waes, een van de twee hoofdrolspelers van Undercover, ligt komt er geen vierde seizoen meer van Undercover. Daarover zei hij tegen Veronica Superguide het volgende:

“Ik vind het gezond om ergens op het hoogtepunt mee te stoppen. […] Bij Undercover liggen alle argumenten op tafel om te zeggen: we doen er nog eentje. En je kunt ook allerlei manieren verzinnen om mijn karakter Bob weer uit zijn gezinsleven te trekken, maar ik heb het gevoel dat het verhaal wel is verteld.”

In het derde seizoen werd het verhaal van Ferry en Bob op een manier afgerond die al deed vermoeden dat dit misschien wel het einde was. Als het aan Tom Waes ligt, is het ook goed zo. Hij maakt in het interview een vergelijking met Tomtesterom, een serie waar hij ongeveer tien jaar geleden in te zien was. Ook dat stopte na drie seizoenen, omdat de acteur het gevoel had dat ze steeds in dezelfde poel zaten te vissen. Netflix heeft overigens nog geen uitsluitsel gegeven over een mogelijk vierde seizoen van Undercover, dus misschien wordt dit nog vervolgd!

Prequelserie ‘Ferry: De Serie’ wel aangekondigd

Voor fans is het nog niet helemaal voorbij. In april werd namelijk de prequelserie Ferry: De Serie aangekondigd door Netflix. Dit vervolg op de speelfilm Ferry (2021) speelt zich af vóór alle gebeurtenissen in Undercover en draait volledig om het verleden van Brabantse drugsbaron Ferry Bouman.

Hoewel Frank Lammers en Elise Schaap wel terugkeren in hun oude rollen van Ferry en zijn geliefde Danielle, is er geen plek voor Tom Waes in deze serie. Zijn personage kwam immers pas veel later in contact met Bouman. Het feit dat de koek voor Waes op is, maakt hiervoor dus niet uit. Wanneer deze serie op Netflix zal verschijnen en wie er naast Lammers en Schaap meespelen, is verder overigens nog niet duidelijk.

Meer informatie over de serie

Twee undercoveragenten leiden een dubbelleven wanneer ze infiltreren in de organisatie van een drugsbaron door zich voor te doen als een stel dat in de buurt komt wonen.

TitelUndercover
SoortSerie
Jaar2019-2021
TaalNederlands
Duur3 seizoenen
CategorieMisdaad, Drama, Thriller
IMDb7,8 uit 17.000 stemmen
CastTom Waes, Frank Lammers, Manou Kersting, Emma Verlinden, Anna Drijver, Robbie Cleiren, Elise Schaap, Katrien De Ruysscher, Raymond Thiry
KijkenHier bij Netflix

Synopsis: Netflix

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.