Alle ‘Transformers’-films in de juiste volgorde (en waar je ze kijkt)

In 2024 staat de film Transformers One op het programma. Met de komst van deze nieuwe titel heb je misschien wel behoefte aan een filmmarathon. Maar dan is het wel handig om te weten wat precies de chronologische volgorde van alle Transformers-films is. Wij zetten het voor je op een rijtje.

Dit is de juiste volgorde van alle ‘Transformers’-films

In 2007 werden we getrakteerd op de allereerste live-actionfilm over de Transformers. Inmiddels staat de teller op zeven delen en daar komt dit najaar zelfs nog een achtste film bij, ware het niet dat dit een animatiefilm is. Goed om te weten is dat er twee manieren zijn om de Transformers-films te bingen: op volgorde van releasejaar en op chronologische volgorde. De reeks duikt namelijk terug in de tijd en dus klopt de tijdlijn niet helemaal als je de films kijkt in de volgorde waarin ze op het witte doek verschenen. Hieronder zetten we beide manieren op een rijtje.

‘Transformers’ op volgorde van releasedatum

Allereerst is het handig om even een overzicht te hebben van alle films die er zijn. Hieronder vind je een lijst van de films op volgorde van releasedatum.

VolgordeTitelReleasejaar
1Transformers2007
2Transformers 2: Revenge of the Fallen2009
3Transformers 3: Dark of the Moon2011
4Transformers: Age of Extinction2014
5Transformers: The Last Knight2017
6Bumblebee2018
7Transformers: Rise of the Beasts2023
8Transformers One2024

‘Transformers’ in chronologische volgorde kijken

Het beste is het natuurlijk om al deze films in chronologische volgorde te kijken. Maar waar begin je dan? In 2024 komt dus de animatiefilm Transformers One uit, waarmee we teruggaan naar het absolute begin. Dat zou een goed startpunt kunnen zijn.

Wil je voor je bioscoopbezoekje al naar de films kijken, dan kun je het beste beginnen met Bumblebee uit 2018. Wat daarop volgt is de nieuwste live-actionfilm, Transformers: Rise of the Beasts uit 2023. Daarna werk je de reeks af op volgorde van releasejaar. Dit zou er als volgt uitzien:

VolgordeTitelReleasejaar
1Transformers One2024
2Bumblebee2018
3Transformers: Rise of the Beasts2023
4Transformers2007
5Transformers: Revenge of the Fallen2009
6Transformers: Dark of the Moon2011
7Transformers: Age of Extinction2014
8Transformers: The Last Knight2017

Waar zijn de ‘Transformers’-films te bekijken?

Er zijn twee video on demand-platforms waar je de Transformers-films allemaal kunt kijken: SkyShowtime en de TVOD-streamingdienst Pathé Thuis.

Bij die tweede kun je de films zonder abonnement huren of kopen. Koop je de films, dan blijven ze voor altijd in je bibliotheek staan en kun je ze zo vaak bekijken als je wilt. Als je kiest voor huren heb je 30 dagen de tijd om te beginnen met kijken. Na 48 uur verdwijnt de film vervolgens uit je bibliotheek. SkyShowtime biedt op zijn beurt alle films aan zonder aanvullende kosten.

→ Zin in een marathon? Bekijk direct alle Transformers-films op SkyShowtime 🍿

Andere legendarische filmreeksen

Nu het duidelijk is in welke volgorde je de Transformers-films het beste kunt bekijken, ben je misschien ook wel geïnteresseerd in een zelfde soort geheugensteuntje voor andere fantastische filmreeksen. Eerder hebben wij bijvoorbeeld al de ultieme volgorde van alle Star Wars-films, de juiste volgorde van alle Spider-Man films en natuurlijk de volgorde van alle Marvel-films op een rij gezet. Ideaal voor je volgende filmmarathon, al mag je dan wel flink wat ruimte vrijmaken in je agenda. Veel kijkplezier!

Verhaal en trailer van ‘Transformers’

Wanneer Sam zijn eerste auto krijgt, kan hij niet vermoeden dat hij in het bezit is van een Autobot die zichzelf kan transformeren tot een enorme robot. De Autobots zijn in oorlog met de Decepticons en de aarde is hun nieuwe slagveld.


Synopsis: Pathé Thuis

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.