Tom Hardy schittert in serie ‘Taboo’ van maker Peaky Blinders, nu te zien op Netflix

Vanaf vandaag kijk je op Netflix naar de mysterieuze thrillerserie ‘Taboo’. De voor twee Primetime Emmy’s genomineerde serie is afkomstig van de maker van Peaky Blinders en in de hoofdrol schittert Tom Hardy (The Dark Knight Rises, Venom). De serie heeft acht afleveringen van elk ongeveer een uur, was eerder ook al bij Videoland te streamen en krijgt op de internationale filmdatabase een gemiddelde score van 8,4 uit meer dan 125.000 stemmen.

Seizoen 1 van Taboo vanaf vandaag op Netflix te zien

Taboo is een televisiedramaserie van BBC uit 2017, geproduceerd door Scott Free London en Hardy Son & Baker. De serie is gemaakt door Steven Knight (Peaky Blinders), Tom Hardy en zijn vader, Chips Hardy. De storyline is gebaseerd op een verhaal geschreven door Tom and Chips Hardy. Kristoffer Nyholm en Anders Engström regisseerden ieder vier afleveringen van de acht afleveringen-durende serie. Componist Max Richter voorzag de het spektakelstuk van muziek.

De serie heeft over het algemeen veel positieve recensies ontvangen. Critici prezen vooral Hardy’s acteerkunsten, visuele presentatie en tempo.

Komt er ook nog een tweede seizoen?

Steven Knight en Tom Hardy werkten eerder samen aan de film Locke (2013) en aan de TV-serie Peaky Blinders, die binnenkort met seizoen 6 op Netflix zal verschijnen.

De serie Taboo werd in maart 2017 al verlengd voor een tweede seizoen. Ook is bekendgemaakt dat Steven Knight nog twee seizoenen wil maken. Helaas is er over de vorderingen van een tweede seizoen door vertragingen in de productie al sinds 2021 geen nieuwe informatie vrijgegeven.

Taboo (serie, 2017): verhaal, informatie en trailer

Avonturier James Keziah Delaney keert tijdens de oorlog van 1812 terug naar Londen om het scheepsimperium van zijn overleden vader weer op te bouwen. Maar zowel de regering als zijn grootste concurrent willen zijn erfenis van hem afpakken en zijn daarvoor overal toe bereid.

TitelTaboo
Jaar2017
SoortSerie
Duur1 seizoen met 8 afleveringen
TaalEngels
CategorieDrama, Mysterie, Thriller
MakersSteven Knight, Chips Hardy, Tom Hardy
CastTom Hardy, Leo Bill, Jessie Buckley, Oona Chapli, Mark Gatiss, Tom Hollander, Stephen Graham, Jefferson Hall, David Hayman, Ed Hogg, Michael Kelly, Jonathan Pryce, Jason Watkins, Nicholas Woodeson, Franka Potente
Zac Chapman
Zac is een student in Kunst en Economie op de HKU. Met een passie voor film, televisie, muziek en 'all things pop culture' is hij altijd op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van entertainment.