Stranger Things spin-offserie wordt heel anders dan verwacht

Vanaf vrijdag 1 juli 2022 staan de laatste afleveringen van Stranger Things seizoen 4 eindelijk op Netflix. We weten al dat er daarna nog een vijfde en laatste seizoen zal volgen en nu hebben de makers van de serie, Matt en Ross Duffer, zich voor het eerst uitgelaten over een spin-offserie. Maar die wordt volgens de broers wel heel anders dan verwacht

De plannen voor een Stranger Things spin-offserie liggen klaar

Toen het vierde seizoen van Stranger Things door middel van onderstaande brief werd aangekondigd op social media, ontstonden er al direct geruchten over een spin-offserie. “Er zijn nog veel meer spannende verhalen te vertellen binnen de wereld van Stranger Things; nieuwe mysteries, nieuwe avonturen, nieuwe onverwachte helden”, schreven de Duffer-broers in hun statement. En nu hebben ze zich in een interview met Variety voor het eerst uitgelaten over deze nieuwe avonturen en de vorm waarin dit waarschijnlijk gegoten gaat worden: een spin-offserie.

In het interview geven de broers aan dat ze al een idee hebben klaarliggen voor een nieuwe serie. Hierover zeggen ze het volgende:

“We hebben een idee voor een spin-off waar we ontzettend enthousiast over zijn… maar we hebben het nog aan niemand verteld en zijn zeker nog niet begonnen met schrijven. We denken dat iedereen—inclusief Netflix—verrast zal zijn als we ze het concept vertellen, omdat het heel, heel anders is.”

Niemand weet nog van het idee af, behalve Finn Wolfhard (die Mike Wheeler speelt). Tot grote verbazing van de Duffer-broers heeft hij geraden waar de spin-offserie over zal gaan. “Ik denk dat hij later ook regisseur wordt,” grapt Matt Duffer. Wanneer de broers met de spin-off aan de slag gaan is op dit moment nog niet duidelijk. Eerst moet het vijfde seizoen natuurlijk nog geschreven en gefilmd worden, en de broers geven aan dat ze er pas daarna mee gaan starten. Ook moet Netflix natuurlijk nog groen licht geven. Wordt dus vervolgd!

Stranger Things seizoen 4B verschijnt 1 juli op Netflix

Voordat we het vijfde seizoen en de mogelijke spin-off kunnen bekijken, rest ons eerst nog de laatste twee afleveringen van het vierde seizoen. Aflevering 8 en 9 verschijnen op 1 juli 2022 om 09:00 uur ’s ochtends (Nederlandse tijd) op Netflix. Met een speeltijd van een slordige anderhalf en tweeënhalf uur is dit bovendien nog een aardige zit.

Verhaal en informatie van de serie

In het vierde seizoen is het zes maanden geleden sinds The Battle of Starcourt terreur en verwoesting naar Hawkins bracht. De vriendengroep worstelt met de nasleep van deze gebeurtenis en wordt voor het eerst van elkaar gescheiden. Daarnaast maken de uitdagingen die de middelbare school met zich meebrengt het er niet makkelijker op. Juist in deze lastige periode krijgt de groep te maken met een nieuwe en angstaanjagende bovennatuurlijke dreiging, met een gruwelijk mysterie tot gevolg. Het mysterie oplossen is hun enige kans om eindelijk een einde te maken aan de verschrikkingen van de Upside Down.

TitelStranger Things
Jaar2016-
SoortSerie
Duur4 seizoenen
TaalEngels
CategorieDrama, Fantasie, Horror
IMDb8,7 uit 1,1 miljoen stemmen
Release datum1 juli 2022 (Volume 2 van seizoen 4)
MakersMatt Duffer, Ross Duffer
CastWinona Ryder, David Harbour, Finn Wolfhard, Millie Bobby Brown, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Noah Schnapp, Sadie Sink, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Maya Hawke, Priah Ferguson
KijkenBekijk direct op Netflix

Synopsis: Netflix
Bron: Variety

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.