STARZ deelt teaser en info over releasedatum van ‘Outlander’ seizoen 7

“Dream not only of the past but also of the future.” Met die beschrijving deelde het televisienetwerk STARZ de bovenstaande teaser trailer een eerste spectaculaire minuut vol beelden van ‘Outlander’ seizoen 7. In de zomer van 2023 zal het fonkelnieuwe seizoen in première gaan, zo lieten de makers in de video weten.

Zevende seizoen van Outlander is vanaf de zomer van 2023 te zien

Fans van Outlander zijn al bijna een jaar aan het wachten op de lancering van het zevende seizoen van de show en ze staan dan ook te trappelen om te ontdekken hoe het verhaal van Jamie en Claire zich verder zal ontwikkelen. Gelukkig hebben we goed nieuws voor deze fans: het zevende seizoen van Outlander zal vanaf de zomer van 2023 terugkeren met nieuwe afleveringen. Dat werd in de bovenstaande teaser bekendgemaakt. De exacte releasedatum voor het zevende seizoen van Outlander is vooralsnog niet naar buiten gebracht.

Hier gaat de populaire serie over

Outlander is een serie die sinds 2014 te zien is en die gebaseerd is op de gelijknamige boekenreeks van Diana Gabaldon. De romantische dramaserie volgt het verhaal van Claire, een verpleegster uit de 20e eeuw die terug in de tijd gaat naar het Schotland van de 18e eeuw. Daar ontmoet ze de Schotse Jamie en wordt ze geconfronteerd met de politieke en romantische problemen van die tijd. Veel kijkers zijn dol op de combinatie van historische fictie, romantiek en avontuur in deze serie.

Seizoen 6 staat momenteel nog exclusief op Ziggo Movies & Series

Sinds de Amerikaanse lancering van het zesde seizoen van Outlander op 6 maart 2022 hebben Netflix-abonnees in Nederland zich afgevraagd wanneer ze de nieuwste afleveringen van de serie op het video on demand-platform kunnen streamen. Enkel de eerste vijf seizoenen zijn er namelijk nu nog te zien, omdat de exclusieve Nederlandse uitzendrechten van S6 momenteel in handen zijn van Ziggo Movies & Series.

Netflix heeft echter onlangs in de onderstaande tweet laten weten dat ze verwachten het zesde seizoen in 2023 beschikbaar te kunnen maken op hun videodienst. Hoewel er geen exacte releasedatum is aangekondigd, duurde het in het verleden meermaals precies een jaar voordat Netflix de rechten van het nieuwste seizoen van Outlander in handen kreeg nadat de afleveringen eerst enkel op Ziggo werden uitgezonden. Het lijkt er in dat geval op dat fans nog tot begin maart zullen moeten wachten voordat ze het zesde seizoen van Outlander op Netflix kunnen streamen, maar dit is nog niet officieel bevestigd. We houden je als eerste op de hoogte via je mail zodra hier meer over bekendgemaakt wordt.


Afbeelding: STARZ via Ziggo Movies & Series