Waar kun je de film Soldaat van Oranje (uit 1977) online kijken in 2022?

Veel film- en serieliefhebbers vragen zich af hoe ze de film Soldaat van Oranje (1997) online kijken kunnen. Deze klassieke Nederlandse film wordt vooral rond Koningsdag, Dodenherdenking en Bevrijdingsdag gekeken, maar is gedurende de rest van het jaar ook altijd populair. In dit artikel geven wij aan aan of deze film op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals Amazon Prime Video, Disney+, HBO Max, Netflix, Pathé Thuis, Viaplay, NLZIET, Videoland of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is.

Waar kun je Soldaat van Oranje uit 1977 online kijken?

Deze titel is op dit moment helaas niet op de vaste streamingdiensten met een abonnement in Nederland te zien, maar daarnaast is hij ook niet te bekijken via Pathé Thuis en niet via Ziggo on Demand. De enige optie is momenteel de DVD of Blu-Ray.

📀 Bol.comGa nu naar de film Soldaat van Oranje op Bol.com. Als je deze titel op DVD of Blu-ray wilt hebben, vind je die onder andere bij deze online shop.
📀 Amazon.nlOok de grote en voordelige webwinkel Amazon biedt deze titel op DVD of Blu-ray aan. Ga direct naar de film op Amazon.nl.
NLZIETTwee weken lang was Soldaat van Oranje hier bij NLZIET te zien, omdat de film na de Nationale Dodenherdenking van 2022 op tv bij SBS6 werd uitgezonden (en vervolgens een week later bij SBS9). Bij deze videodienst kon je de film via KIJK tot 7 dagen online terugkijken, maar dat is nu helaas niet meer mogelijk.
⛔️ Amazon Prime VideoDe film is op dit moment niet te streamen met een abonnement op Amazon Prime Video.
⛔️ Disney+Momenteel kun je deze film niet kijken bij Disney+.
⛔️ HBO MaxDeze nieuwe videodienst heeft Soldaat van Oranje niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ NetflixDeze film is op het moment van schrijven niet te zien bij Netflix.
⛔️ Pathé ThuisVeel klassiekers en nieuwe films zijn bij deze TVOD-streamingdienst te vinden, maar je kunt deze titel er helaas momenteel niet streamen.
⛔️ ViaplayBij Viaplay is Soldaat van Oranje nu niet te zien.
⛔️ VideolandIn het aanbod van Videoland is de film nu niet te vinden.

Komt de film Soldaat van Oranje ook op tv?

Benieuwd of Soldaat van Oranje ook op televisie te zien zal zijn? Vaak wordt de klassieke Nederlandse film rond Koningsdag, Dodenherdenking en Bevrijdingsdag uitgezonden. Dit was ook twee keer het geval in 2022. Op woensdagavond 4 mei kwam de film op één van de grootste kanalen: SBS6. Vervolgens werd hij op dinsdag 10 mei opnieuw uitgezonden via SBS9. Je kon hier bij NLZIET alles van deze zenders tot 7 dagen terugkijken, waardoor je alléén deze weken de uitzonderlijke optie had om online naar de legendarische Nederlandse film te kijken. Dat komt bijna nooit voor.

Helaas is deze unieke kans inmiddels voorbij. De enige mogelijkheid om de film nu nog te kunnen kijken is door de DVD of Blu-ray te kopen bij bijvoorbeeld Bol.com of Amazon.nl, want de streamingdiensten in Nederland hebben de rechten ervoor niet kunnen kopen.

Verhaal van Soldaat van Oranje (1977)

Tijdens de Tweede Wereldoorlog sluiten Nederlandse studenten zich aan bij de verzetsbeweging tegen de Duitse bezetting van Nederland.

SOLDAAT VAN ORANJE (1977) Theatrical Trailer - Rutger Hauer, Jeroen Krabbé, Susan Penhaligon

Streaming informatie over de film

TitelSoldaat van Oranje
SoortFilm
Jaar1977
TaalNederlands
Duur2 uur en 32 minuten
CategorieOorlog, Drama, Romantiek, Thriller
IMDb7,6 uit 13.000 stemmen
RegisseurPaul Verhoeven
SchrijverErik Hazelhoff Roelfzema, Kees Holierhoek
CastRutger Hauer, Jeroen Krabbé, Susan Penhaligon
Wij zijn gek op het streamen van films, series, sport, podcasts en luisterboeken. Jij ook? Volg ons dan via onze website en social media kanalen voor het laatste nieuws over de beste content op de streamingdiensten in Nederland.