Waar kun je de film Soldaat van Oranje (uit 1977) online kijken in 2023?

Veel film- en serieliefhebbers vragen zich af hoe ze de film Soldaat van Oranje (1997) online kijken kunnen. Deze klassieke Nederlandse film wordt vooral rond Koningsdag, Dodenherdenking en Bevrijdingsdag gekeken, maar is gedurende de rest van het jaar ook altijd populair. In dit artikel geven wij aan aan of deze film op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals Amazon Prime Video, Disney+, HBO Max, Netflix, Pathé Thuis, Viaplay, NLZIET, Videoland of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is.

Waar kun je Soldaat van Oranje uit 1977 online kijken?

Deze titel is op dit moment helaas niet op de vaste streamingdiensten met een abonnement in Nederland te zien, maar daarnaast is hij ook niet te bekijken via Pathé Thuis. De enige optie is momenteel de dvd of Blu-Ray.

📀 Bol.comGa nu naar de film Soldaat van Oranje op Bol.com. Als je deze titel op dvd of Blu-ray wilt hebben, vind je die onder andere bij deze online shop.
📀 Amazon.nlGa direct naar de film Soldaat van Oranje op Amazon.nl. Ook de grote en voordelige webwinkel Amazon biedt deze titel op dvd of Blu-ray aan.
NLZIETVorig jaar was Soldaat van Oranje hier bij NLZIET te zien, omdat de film na de Nationale Dodenherdenking op tv bij SBS6 werd uitgezonden (en vervolgens een week later bij SBS9). Bij deze videodienst kon je de film via KIJK tot 7 dagen online terugkijken, maar dat is nu helaas niet meer mogelijk. Het overkoepelende bedrijf Talpa Network heeft de uitzendrechten voor 2023 niet in handen, zo liet een woordvoerder aan onze redactie weten. Of een ander kanaal dat wél heeft, is op het moment van schrijven nog niet bekend.
⛔️ Amazon Prime VideoDe film is op dit moment niet te streamen met een abonnement op Amazon Prime Video.
⛔️ Disney+Momenteel kun je deze film niet kijken bij Disney+.
⛔️ HBO MaxDeze nieuwe videodienst heeft Soldaat van Oranje niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ NetflixDeze film is op het moment van schrijven niet te zien bij Netflix.
⛔️ Pathé ThuisVeel klassiekers en nieuwe films zijn bij deze TVOD-streamingdienst te vinden, maar je kunt deze titel er helaas momenteel niet streamen.
⛔️ ViaplayBij Viaplay is Soldaat van Oranje nu niet te zien.
⛔️ VideolandIn het aanbod van Videoland is de film nu niet te vinden.

Komt de film Soldaat van Oranje ook op tv in 2023?

Benieuwd of Soldaat van Oranje ook op televisie te zien zal zijn? Vaak wordt de klassieke Nederlandse film rond Koningsdag, Dodenherdenking en Bevrijdingsdag uitgezonden. Dit was ook twee keer het geval in 2022. Op woensdagavond 4 mei kwam de film op één van de grootste kanalen: SBS6. Vervolgens werd hij op dinsdag 10 mei opnieuw uitgezonden via SBS9. Je kon hier bij NLZIET alles van deze zenders tot 7 dagen terugkijken, waardoor je alléén deze weken de uitzonderlijke optie had om online naar de legendarische Nederlandse film te kijken. Dat komt bijna nooit voor.

Helaas is deze unieke kans inmiddels voorbij. De enige mogelijkheid om de film nu nog te kunnen kijken is door de dvd of Blu-ray te kopen bij bijvoorbeeld Bol.com of Amazon.nl, want de streamingdiensten in Nederland hebben de rechten ervoor niet kunnen kopen. Of de film in 2023 ook op televisie zal verschijnen, is op het moment van schrijven jammer genoeg nog niet bekend. Onze redactie heeft wel navraag gedaan bij Talpa Network, de partij die vorig jaar de uitzendrechten voor tv in handen had. Zij zullen de film dit keer helaas niet vertonen. We zullen dit artikel bijwerken zodra meer over andere tv-zenders bij ons bekend is met betrekking tot de uitzending van Soldaat van Oranje. Daarnaast brengen we dit soort mailtjes naar buiten via onze website, social media kanalen en via je mail.

Verhaal van Soldaat van Oranje (1977)

Tijdens de Tweede Wereldoorlog sluiten Nederlandse studenten zich aan bij de verzetsbeweging tegen de Duitse bezetting van Nederland.

Streaming informatie over de film

TitelSoldaat van Oranje
SoortFilm
Jaar1977
TaalNederlands
Duur2 uur en 32 minuten
CategorieOorlog, Drama, Romantiek, Thriller
IMDb7,6 uit 13.000 stemmen
RegisseurPaul Verhoeven
SchrijverErik Hazelhoff Roelfzema, Kees Holierhoek
CastRutger Hauer, Jeroen Krabbé, Susan Penhaligon