Nieuw op Netflix: komedieserie ‘Servant of the People’ met president Zelenskyy

Volodymyr Zelenskyy staat sinds de inval van Rusland extra in de spotlights, maar voordat hij de politiek betrad was de president van Oekraïne ook al bekend. Zo speelde hij de hoofdrol in de komedieserie Servant of the People (2015-2019). Vanaf vandaag, maandag 16 mei 2022, kun je op Netflix de drie seizoenen van deze serie streamen.

Zelenskyy speelde in ‘Servant of the People’ al de president van Oekraïne

Volodymyr Zelenskyy kennen we nu natuurlijk allemaal als president van het door oorlog geteisterde Oekraïne, maar voordat hij zichzelf in 2018 kandidaat stelde voor het presidentschap was hij acteur en komiek. Hij was onder meer bekend door zijn hoofdrol in de komedieserie Servant of the People (originele titel: Sluha Narodu).

In Servant of the People gaat geschiedenisleraar Vasily Petrovych Goloborodko viraal met een tijdens de les gegeven speech over corruptie in de regering. Daarna wordt hij onverwachts verkozen tot president en moet hij opeens het land leiden, terwijl hij eigenlijk maar een normale man is. Deze satirische serie werd bedacht door Volodymyr Zelenskyy, die ook nog eens de hoofdrol speelde.

Zeker achteraf gezien is deze serie behoorlijk spraakmakend. In het jaar dat het laatste seizoen te zien was trad Zelenskyy namelijk in de voetsporen van zijn personage; hij richtte een politieke partij op (die net als de serie Sluha Narodu heet) en werd verkozen tot president van het land. De serie zou daarom gezien kunnen worden als een dramatisering van wat zich echt in het leven van de huidige president van Oekraïne afgespeeld heeft. Hieronder bekijk je de trailer van de serie, die nu hier op Netflix te zien is.

‘Servant of the People’ is vanaf 16 mei te zien op Netflix

Nu de ogen van de hele wereld door de oorlog in Oekraïne op president Zelenskyy gericht zijn, is ook de interesse in zijn eerdere werk als acteur toegenomen. Zo zijn de rechten van Servant of the People niet alleen verkocht aan het Britse Channel 4, maar is de serie ook verschenen op Netflix. Vanaf maandag 16 mei zijn de drie seizoenen te bekijken op de streamingdienst.

Als je meer wilt weten over de oorlog in Oekraïne of het leven van president Zelenskyy kun je ook op discovery+ terecht. Hier zijn een aantal interessante documentaires over dit onderwerp te zien.

Verhaal en informatie van de serie

Nadat zijn tirade tegen corruptie binnen de overheid zich razendsnel heeft verspreid op social media, wordt een leraar de nieuwe president van het land.

TitelServant of the People (originele titel: Sluha Narodu)
Jaar2015-2019
SoortSerie
Duur3 seizoenen
TaalOekraïens
CategorieKomedie, Drama
IMDb7,3 uit 2.700 stemmen
RegisseurAleksey Kiryushchenko
CastVolodymyr Zelenskyy, Natalya Sumskaya, Viktor Saraykin, Stanislav Boklan, Ekaterina Kisten, Anna Koshmal, Yelena Kravets, Aleksandr Pikalov, Eugen Koshevoy, Yuri Krapov, Dmitry Surzhikov

Synopsis: Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.