Déze splinternieuwe Nederlandse film staat nu op Amazon Prime Video

Fans van Nederlandse films, opgelet! Vandaag is op Amazon Prime Video de splinternieuwe komedie Scotoe verschenen, van de regisseur van De Tatta’s. We volgen twee eigenwijze rechercheurs die er wel hele aparte methodes op nahouden… waardoor ze constant in de problemen komen.

Dit kun je verwachten van ‘Scotoe’

De komedie Scotoe draait om Sino en Mo, twee rechercheurs die opgegroeid zijn in dezelfde Amsterdamse wijk. Ze zijn echt streetwise te noemen, wat vooral betekent dat ze zich niet vaak aan de regeltjes houden en zich continu in de nesten werken. Als ze op een gigantische cocaïnedeal stuiten, kunnen ze zichzelf eindelijk bewijzen. Maar dan moeten ze wel voor één keer uit de problemen zien te blijven.

De film werd geregisseerd door Jamel Aattache, die veel Nederlandse filmkenners natuurlijk wel kennen van De Tatta’s. De hoofdrollen zijn voor Sinan Eroglu (GTST) en Mohammed Chaara (Het Schnitzelparadijs). Ook komen de bekende gezichten van onder meer Dahpne Deckers, Rose Bertram en Vonneke Bonneke langs. Benieuwd? Hieronder bekijk je de trailer.

‘Scotoe’ staat nu op Amazon Prime Video

Amazon Prime Video heeft de film vandaag toegevoegd aan het aanbod. Daardoor kun je hem nu eindelijk vanaf de bank bekijken. En sluit je vandaag een abonnement af, dan kun je de eerste 30 dagen gratis kijken naar alle content. Meer weten? Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op Amazon Prime Video per maand. Ook houden we je altijd op de hoogte via je mail en onze social media-kanalen.

Meer informatie over de film

Sino (Sinan Eroglu) en Mo (Mohamed Chaara) groeien op in dezelfde wijk in Amsterdam. Ze leren het klappen van de zweep al op jonge leeftijd kennen en ontwikkelen zich in no time tot twee streetwise rechercheurs. Wanneer ze een grote cocaïnesmokkel op het spoor komen zien ze dat als een enorme kans om zichzelf te bewijzen. Maar hun ‘unieke’ Turkse en Marokkaanse werkmethodes zorgen ervoor dat ze door de hoofdcommissaris (Daphne Deckers) van de zaak worden gehaald. Ze zetten het onderzoek stiekem door en als Sino’s vrouw Esra (Melisa Asli Pamuk) in de zaak verstrikt raakt, moeten ze alles op alles zetten om hun baan en familie te redden.

TitelScotoe
Jaar2024
SoortFilm
Duur1 uur en 25 minuten
TaalNederlands
CategorieKomedie
RegisseurJamel Aattache, Mohamed Chaara, Sinan Eroglu
CastMohamed Chaara, Sinan Eroglu, Melisa Aslı Pamuk, Rose Bertram, Saïd Boumazoughe, Daphne Deckers, Ferdi Stofmeel, Emma Deckers, Estelle Cruijff, Oscar Aerts, Vonneke Bonneke, Izzle, Eljero Elia, Nick Golterman, André Dongelmans, Julmar ‘Adje’ Simons

Synopsis: Independent Films

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.